Zechová (STAN): Velké Heraltice si k letošnímu výročí nadělí dárek

09.01.2015 19:09

Rok 2015 je pro Velké Heraltice rokem velevýznamným. Obec letos oslaví své 750. výročí a současně ji letos čekají zásadní investice. Zejména, pokud obec získá potřebné dotace.

Zechová (STAN): Velké Heraltice si k letošnímu výročí nadělí dárek
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Jednou z nejvýznamnějších investičních akcí má být rozšíření skupinového vodovodu do místních částí, kde zásobování vodou doposud není a kvalita vody ve stávajících studnách není dobrá – pouze  užitková. Stavební povolení na realizaci obec má, ale jelikož jde o finančně velmi náročný projekt, s přepokládanými náklady okolo třiceti milionů korun, spoléhá na získání dotací.

Obdobně je tomu v případě plánované výstavby kanalizace a ČOV. Obec na tuto akci s rozpočtem okolo 85 milionů korun má vydáno stavební povolení a očekává, že výstavba bude uskutečnitelná díky dotaci.

„V únoru obec začíná realizovat ze získaných dotací projekt Energetické úspory Základní školy, což je zateplení fasády, zateplení části střechy objektu, částečná výměna starých oken a rekonstrukce zdrojů tepla. Celková realizace je v částce 18 milionů korun,“ konstatovala starostka Velkých Heraltic Jana Zechová.

A již koncem ledna obec dokončí a zkolauduje – po ročním uzavření – kompletně zrekonstruovaný Kulturní dům z roku 1930, s vynaloženými náklady 18 milionů korun, kdy zčásti pomohl úvěr. „Jedná se o jednu z největších rekonstrukcí v obci za posledních padesát let. Vzhledem k oslavám 750 let v roce 2015 je to dárek pro občany obce Velké Heraltice,“ dodala starostka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: STAN

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brázdil (ANO): Nechci, aby se vůbec v naší republice něco takového se prodávalo

18:09 Brázdil (ANO): Nechci, aby se vůbec v naší republice něco takového se prodávalo

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…