Zelení: Kanál Dunaj-Odra-Labe je ekonomický i ekologický nesmysl

06.10.2020 6:37

Vláda schválila 15 miliard na pokračování projektu kanálu Dunaj-Odra-Labe. To je nejen neuvěřitelný ekonomický nesmysl, na kterém získají jen někteří vyvolení stavebníci, ale také ohrožení krásných meandrů řeky Odry na hranicích s Polskem, nedaleko Bohumína.

Zelení: Kanál Dunaj-Odra-Labe je ekonomický i ekologický nesmysl
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

Podepište petici na https://www.zeleni.cz/petice-sucho, aby se podařilo toto ekologické i ekonomické zlo zastavit!

„Zelení vidí tuto investici jako obrovské mrhání penězi daňových pokladníků, jako ekonomický nesmysl a z hlediska dopadů na životní prostředí naprosto nepřijatelný zásah do krajiny. Negativně se k záměru dlouhodobě vyjadřuje vědecká a akademická obec, ale také řada municipalit,“ říká zelený senátor Petr Orel.

„První den nouzového stavu a vláda schválila tuhle tragédii. Prožíváme ve spojitosti s koronavirem bezesporu velmi složité období a investice jsou nutné, nicméně investice smysluplné, takové, které zásadně přispějí k udržitelnému životu, k adaptaci a prevenci v souvislosti s klimatickými změnami,“ poukazuje Michal Berg, spolupředseda Zelených.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě