Zelení: Rádi bychom vám popřáli naději a optimismus do roku 2024

03.01.2024 21:03 | Ze sítí

Novoroční přání, publikované na veřejném facebookovém profilu strany

Zelení: Rádi bychom vám popřáli naději a optimismus do roku 2024
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

Jistě, máme za sebou náročný rok s těžkým koncem. A nebyl sám. Po dlouhých letech drancování státního rozpočtu v podání Andreje Babiše, absolutní rezignací na morálku a empatii v podání Miloše Zemana a ohýbání demokracie v podání obou, přišla šance na změnu.

Občané projevili důvěru politikům a političkám, kteří slibovali změnu. Vláda v čele s ODS však očekávání nenaplnila, to už je nyní jasné. Co víc, nekompetentnost vlády vhání další voliče a voličky do náruče populistů s líbivými řešeními. A ti se neostýchají sáhnout po čím dál vyhrocenější rétorice. Bohužel se jedná o trend nejedné země Evropy.

Anketa

Líbil se vám novoroční projev prezidenta Petra Pavla?

4%
35%
hlasovalo: 39641 lidí

O to větší závazek cítíme vůči voličům a voličkám, kteří hledají zastání. Vůči všem, kteří cítí frustraci a hledají alternativu.

Rok 2024 představuje velkou šanci vykročit z patové situace, ve které Češi a Češky v posledních letech jsou. Volby do Evropského parlamentu i krajské a senátní volby jsou jedinečnou příležitostí, jak začít utvářet Českou republiku, která myslí na všechny své občany, pečuje o životní prostředí, připravuje se na budoucnost a nestačí jí že „aspoň nevládne Babiš“.

My jsme na tuto výzvu připraveni. A děkujeme všem za rostoucí podporu Strany zelených. Především pak děkujeme za nesmírně povzbuzující zprávy, kterými zahrnujete naše kandidátky a kandidáty do Evropského parlamentu. Vážíme si toho.

Rok 2024 vnímáme jako rok naděje, že se věci začnou obracet k lepšímu pro všechny lidi, kteří se nechtějí donekonečna točit v kruhu. Máme na víc, o tom nepochybujeme.

Vykročení do nového roku s nadějí a optimismem vám za Zelené přejí

Magdalena Davis a Michal Berg, spolupředsedové
Johanna Nejedlová, lídryně evropské kandidátky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Patříme do Evropy, ne k Rusku. Proto dnes slavím výročí vstupu do EU

22:12 Bartošek (KDU-ČSL): Patříme do Evropy, ne k Rusku. Proto dnes slavím výročí vstupu do EU

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výročí vstupu České republiky do Evropské unie.