Zelení: Stanovisko k situaci v Katalánsku

03.10.2017 10:45

Zelení považují násilný postup španělské policie za naprosto nepřijatelný. Základem demokratického partnerství v Evropě je dialog. Vláda premiéra Mariana Rajoye tuto zásadu porušila.

Zelení: Stanovisko  k situaci v Katalánsku
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

„I přesto, že mezi podstatné argumenty advokátů katalánské nezávislosti patří, že odmítají dotovat chudou Andalusii, což není zrovna ušlechtilý raison d´etat, a i přesto, že vyhlášené referendum je podle všeho v rozporu se španělskou ústavou, není možné postihovat účast v něm a mlátit babičky, které jdou hlasovat. To je neomluvitelný čin centrální vlády. Odpovědnost za neústavní referendum by v právním státě měli nést nanejvýš jeho svolavatelé,“ říká předseda Zelených Matěj Stropnický.

Autoritářský postup premiéra Rajoye namísto dialogu s katalánskou veřejností jen eskaluje napětí. Obě strany se musí co nejdříve vrátit k vyjednávání. Jde o politický problém, proto je třeba hledat politické, nikoli silové řešení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Vážený pane učiteli Rakušane, to myslíte jako vtip?

10:04 Mašek (ANO): Vážený pane učiteli Rakušane, to myslíte jako vtip?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ministru Rakušanovi.