Zeman: Velice rád jako padesátý tisící petici za zákon o původu příjmů podepíši

28.07.2013 14:19

Projev prezidenta republiky před podepsáním petice za zákon o prokázání původu příjmů a majetku včetně možnosti zabavení nelegálně nabytého majetku.

Zeman: Velice rád jako padesátý tisící petici za zákon o původu příjmů podepíši
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Dámy a pánové,

poprvé od března, pokud se nemýlím, jsem v Loretánské ulici v centru mé bývalé prezidentské volební kampaně a přiznávám, že se mi po těchto místech velice stýskalo a že jsem rád, že jsem sem konečně přišel.

Chtěl bych poděkovat všem organizátorům petiční akce a samozřejmě i všem občanům, kteří ji až dosud podepsali. Věřím, že se bude opakovat úspěch s obdobnou petiční akcí za přímou volbu, nikoli pouze prezidenta, ale i hejtmanů a starostů, kde se podařilo získat více než sto tisíc podpisů, což byla jedna z největších, ne-li největší petice, kterou kdy petiční výbor obdržel.

Pokládám toto téma za o to významnější, že právě nyní probíhá poměrně rozsáhlé vyšetřování, které by mělo odhalit případné vazby mezi naší politickou sférou a mezi ekonomickou kriminalitou. Charakteristickým rysem ekonomické kriminality není to, že je někdo bohatý, Tomáš Baťa byl také bohatý, ale ne tím, že by si nakradl.

To, co zde bylo již řečeno Vladimírem Krulišem, je v podstatě princip německého zákona o prokázání původu příjmů a majetku, kde se důkazní břemeno přenáší, jak by řekl Jára Cimrman, na sprostého podezřelého. Ovšem s tím, že pokud prokáže legálnost svého majetku, nebude zdaněn ani korunou. V každém případě velice rád jako padesátý tisící tuto petici podepíši a pevně věřím, že se ke mně přidá ještě dalších minimálně padesát tisíc lidí.

Miloš Zeman, prezident České republiky, sídlo SPOZ, Loretánská ulice, 25. července 2013

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: zemanmilos.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

12:06 Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

Odpovědi na otázky voličů, publikované na svém veřejném facebookovém profilu