Změna pro Liberec: Ředitelka ZŠ Sokolovská zakázala besedu s občany

07.04.2014 12:30

Veřejná beseda s občany Ruprechtic v jídelně zdejší školy nebude. Zakázala ji ředitelka ZŠ Sokolovská Ludmila Moravcová, pod kterou ZŠ Míru v tuto chvíli stále ještě spadá. Besedu chtělo uspořádat občanské sdružení Změna pro Liberec, které ji muselo na poslední chvíli přesunout do restaurace Repre naproti škole.

Změna pro Liberec: Ředitelka ZŠ Sokolovská zakázala besedu s občany
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

„Krok paní ředitelky nás nepříjemně překvapil. Podobné besedy jsme pořádali už ve třech školách a nikde s tím nebyl problém, ani vedení města proti pořádání těchto besed na půdě škol nemá žádné výhrady. Vypadá to spíše jako odplata za to, že se zastupitelé Změny v minulosti zastali místních ve sporu o to, aby byla ZŠ Míru opět samostatná jako v minulosti a ne pouze jako odloučené pracoviště ZŠ Sokolovská,“ říká Zuzana Tachovská z o.s. Změna pro Liberec.

Paní ředitelka svůj krok zdůvodňuje ustanovením školského zákona § 32 odst. 1: „Ve školách a školských zařízeních není povolena činnost politických stran a politických hnutí ani jejich propagace.“

Toto ustanovení se ale v žádném případě nevztahuje na akce občanských sdružení. Toto je veřejná beseda s občany, jejímž cílem je zjistit, jaké problémy lidé v této lokalitě trápí. Nejedná se ani o propagaci politické strany či hnutí a v žádném případě nemůže dojít k jakémukoliv ovlivnění žáků vzhledem k tomu, že se akce koná od 18 hod.

,,Je škoda, že paní ředitelka se při pronájmu školní jídelny rozhoduje ne na základě faktů, ale na základě svých osobních sympatií, a záměrně tak komplikuje setkání občanů, kteří se zajímají o veřejné dění,“ vysvětluje Marie Pavlová z o.s. Změna pro Liberec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Změna pro Liberec

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…