Erik Best šťouchá do TOP 09 kvůli Putnovi: Ano, tudy vítr vane

20.05.2013 12:02

Americký novinář Erik Best na svém blogu FleetSheet, kde pravidelně publikuje, tentokrát píše o straně TOP 09 a tradici, kterou má symbolizovat písmeno T v jejím názvu. Místo jejího dodržování ale prý "topka" tradici i církevní hodnoty odhodila a měla by přemýšlet o změně názvu.

Erik Best šťouchá do TOP 09 kvůli Putnovi: Ano, tudy vítr vane
Foto: Petr Merta
Popisek: Erik Best, americký novinář

Anketa

Dělá Zeman dobře, když blokuje jmenování profesora Putny?

63%
37%
hlasovalo: 18137 lidí

"K čemu odkazuje ono T v názvu TOP 09? Samozřejmě k Tradici. Ale jak přesně TOP 09 definuje Tradici? Když vehementně prosazovala církevní restituce, jako by na nich závisel její život a živobytí, zdůrazňovala tradiční roli církve v občanské společnosti. Když se ve volbách roku 2010 snažila získat hlasy konzervativních voličů, volala po návratu k rodinným hodnotám," píše novinář.

Když ale Miloš Zeman odmítl jmenovat Martina C. Putnu profesorem kvůli tomu, jak dotyčný na pochodu Prague Pride sebe a sobě podobné dost netradičně označil za "katolické buzny", topka prý tradici a církevní hodnoty odhodila a namísto toho se plně ztotožnila s liberálností "pankáče Karla", kterou proklamoval Schwarzenberg během prezidentských voleb, a prohlásila, že je připravena mobilizovat všechny občanské síly, začne-li Zeman projevovat pohrdání občanskými svobodami, uvádí Best.

Spíše POP 09?

Na tom by podle novináře nebylo nic špatného, protože tímto směrem dnes vane vítr. V tom případě by ale strana měla začít uvažovat o změně svého názvu. "Pokud se však už TOP 09 nechce prezentovat jako tradiční a konzervativní strana, možná by se měla přejmenovat na POP 09. Případně, jestli chce být opravdu pokroková, na TOP 69," uzavírá s nadsázkou Erik Best.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…