Je mi na zvracení, píše Tomio Okamura v textu o Parkanové, Pospíšilovi a dalších

18.07.2012 11:07

Moravsko-japonský podnikatel Tomio Okamura volá po osobní hmotné a trestní odpovědnosti každého, kdo nakládá s veřejným majetkem. Podle něj je to totiž tahle právní klička, na které se točí případ letounů CASA. Parkanová a spol. totiž nemají zákonem danou povinnost spravovat veřejný majetek řádně a hospodárně.

Je mi na zvracení, píše Tomio Okamura v textu o Parkanové, Pospíšilovi a dalších
Foto: Martin Kovář
Popisek: Tomio Okamura

Podle Moravsko-japonského podnikatele by se měli občané semknout a podpořit policii proti nátlaku z nejvyšších míst. „Bez Vás, bez nás, bez občanů, kteří budou za nimi stát a podpoří je proti nátlaku z nejvyšších míst, toho sami moc nezmohou. My všichni musíme trvat na tom, aby policie dělala to, co dělá bez kompromisů,“ píše na svém blogu Okamura s tím, že věří, že přišel čas, kdy se každý z politiků bude zodpovídat za svou práci.

Rozhořčení jsou dnes nejen lidé a milionáři. „Dnes se k odporu k establishmentu přidal i jeden z nejsilnějších pilířů jejich moci – policie,“ píše Okamura a spojuje kauzy a jména vládních činitelů jako Parkanová, Topolánek, Dalík či Kalousek.

Právní klička, na které se politici točí

Co je tedy podle viceprezidenta Asociace českých cestovních kanceláří a agentur zásadní, je že pevně věří, celá země, všichni slušní občané stojí za policisty. „Netvrdím, že všichni politici jsou zloději a gauneři. Jenže problém je v tom, že ti slušní stále mlčí, a tím gaunery podporují. Stejně tak jako dlouho mlčící veřejnost,“ dodává a poukazuje na pár případů, o kterých se téměř nemluví.

Jednak rostoucí sbližování exministra spravedlnosti s ministrem financí, jednak o kauze Vidnava zmrazenou samotným Kalouskem, či zvolení „svého“ šéfa Nejvyššího kontrolního úřadu vládními stranami.

Podle Okamury je třeba stanovit pro veřejné funkcionáře, od starosty přes hejtmana až po ministra, zákonnou povinnost spravovat svěřený majetek s péčí řádného hospodáře. Tady je totiž podle něj právní klička, na které se ministr točí.

„Parkanová se totiž podle stávajících zákonů nemohla dopustit trestného činu - neporušila totiž žádnou zákonem danou povinnost. Je to na zvracení, ale zřejmě má pravdu. Žádný zákon prý neurčuje povinnost spravovat veřejný majetek řádně a hospodárně,“ popisuje situaci Okamura a dodává, že „já bych někoho zavřel už i za tuhle zcela úmyslnou mezeru v zákoně.“

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…