Mirek Topolánek se vyjádřil k zatčení Marka Dalíka

08.10.2012 13:56

Zatčení někdejšího lobbisty Marka Dalíka nejspíš přidělalo vrásky i jeho politickému patronovi, bývalému premiérovi Mirku Topolánkovi. Navenek však zachovává klid a před novináři si uložil bobříka mlčení. O zatčení svého někdejšího zákulisního mága prý nic netuší.

Mirek Topolánek se vyjádřil k zatčení Marka Dalíka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mirek Topolánek

Bývalému premiérovi Mirku Topolánkovi se nechtělo příliš komentovat zadržení jeho někdejší pravé ruky Marka Dalíka, kterého policisté sebrali v noci na pondělí cestou z baru SaSaZu. „Nevím. Nemám,“ odpověděl stručně esemeskou na dotaz, zda má informace o Dalíkově zatčení a jak se na něj dívá.

Dalík byl v době, kdy Topolánek působil jako předseda ODS, jeho pravou rukou. Oba muži byli sousedy v luxusních bytech na Hradčanském náměstí a spolu byli zachyceni i na známých skandálních snímcích z dovolené v Toskánsku v létě 2009. Byl rovněž zaznamenán telefonát, ve kterém Topolánek svému příteli říká „Marku, s tebou já stojím a padám“.

Dalík byl obviněn v souvislosti s kauzou nákupu transportérů Pandur pro českou armádu. Údajně měl manažerovi rakouské firmy Steyr slíbit, že za úplatu zajistí realizaci zakázky na příslušných místech v Praze. Nákup obrněných transportérů je přitom jedním z nejkontroverznějších nákupů, které byly za Topolánkovy vlády provedeny. 

Mirek Topolánek

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • mimo zastupitelskou funkci

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…