Největší ohňostroj bude v Praze. Ne všechna města ho ale budou mít

30.12.2012 22:56

Z deseti největších měst České republiky nebudou mít všechna novoroční ohňostroj. Například v Liberci nebo Pardubicích si budou muset ohňostroje zorganizovat sami obyvatelé. V Praze bude jako již tradičně největší.

Největší ohňostroj bude v Praze. Ne všechna města ho ale budou mít
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ohňostroj

Nejen největší, ale i nejnákladnější bude pražský novoroční ohňostroj. Začne minutu po 18. hodině na Nový rok, tedy 1. ledna. O termínu rozhodla anketa mezi občany. Magistrát poté vypsal veřejnou zakázku s tím, že cena oslav nesmí přesáhnout milion korun.

Další mohutný ohňostroj bude i v Brně. „Ano, ohňostroj bude 1. ledna, město tuto akci podporuje částkou 500 tisíc korun," uvedl pro Mediafax za brněnský magistrát Pavel Žara.

Stejně tak se ohňostroje dočkají i obyvatelé Hradce Králové. „Přistavíme velkoplošné obrazovky a ozvučení. Letos bude k dispozici Hradečanům opět i čočková polévka, čaj a punč zdarma. Občerstvení pak budou opět nejspíše podávat představitelé města," popsala mluvčí magistrátu Magdaléna Vlčková.

Nový rok bude slavit ale i Ostrava, kde ohňostroj vyjde na 300 tisíc korun, Olomouc a některá menší města – Kladno, Třeboň, Hodonín či Jihlava.

V Pardubicích, Liberci a Budějovicích budou muset konat občané

Naopak v Pardubicích či Liberci se občané nedočkají oficiálního ohňostroje pořádaného městem. „České Budějovice silvestrovské oslavy již několik let nepořádají, neboť se ukázalo, že se lidé s koncem roku umí jaksepatří rozloučit, aniž by byli organizovaní. Pozornost soustředíme spíše na dobu adventu, kdy se v celém městě koná více než dvě stě kulturních akcí,“ popsal podobnou situaci i na jihu Čech mluvčí magistrátu Michal Bosák.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…