Srdcaři Borisi, neodcházej, prosil ve sněmovně Nečas Šťastného. A měl strach

07.11.2012 6:39

Tři rebelové Marek Šnajdr, Petr Tluchoř a Ivan Fuksa včera vystoupili z poslaneckého klubu ODS a složili poslanecký mandát. A možná se k nim přidá další. Jedná se o poslance ODS Borise Šťastného. Podle informací Lidovek.cz ho premiér a šéf strany Petr Nečas přemlouval, aby si svůj krok rozmyslel, protože by jinak do sněmovny zamířil kontroverzní Jiří Janeček.

Srdcaři Borisi, neodcházej, prosil ve sněmovně Nečas Šťastného. A měl strach
Foto: Hans Štembera
Popisek: Boris Šťastný

„Borisi, nepřeháněj. Máš dobou pověst, pověst srdcaře. Jsi odborník na zdravotnictví. Takových lidí moc nemám,“ snažil se Šťastného přesvědčit Nečas.  „Neříkej, že mi sem nasadíš džej džeje,“ pokračoval.

Nejhorší varianta, míní Šťastný

Na mysli měl premiér Nečas kontroverzního zastupitele Prahy 11 Jiřího Janečka, který figuruje jako druhý náhradník na pražské sněmovní kandidátce. Janeček patří k odpůrcům primátora a Nečasova muže Bohuslava Svobody. A jelikož je před diskutovaným jen Petr Bratský, jenž vykonává funkci senátora, dá se čekat, že by místo po Šťastném převzal právě Janeček.

Nečasův srdcař Šťastný nemůže vyloučit žádnou variantu svého postoje. „Budeme o tom ještě hovořit. Důležitý bude asi klub v osm ráno. Osobně se cítím velice zle. Premiér zvolil nejhorší variantu z nejhorších,“ citují poslance Lidovky.cz.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…