Steigerwald dostal dopis od literáta: Přesně takhle to začalo v roce 1946...

15.10.2012 7:34

Komentátor Karel Steigerwald na názorové stránce MF DNES přemítá o současné vládě a úspěchu komunistů v regionálních volbách. Vláda se podle něj ke svému výprasku hrnula s chutí a rozumný pravičák by měl být rád, že to nedopadlo ještě hůř.

Steigerwald dostal dopis od literáta: Přesně takhle to začalo v roce 1946...
Foto: ČSÚ
Popisek: Mapka výsledků krajských a senátních voleb 2012

„ODS se sbližovala s lupiči, načichla zlatými řetězy, plešatými hlavami a olbřímími luxusními auty,“ píše komentátor. TOP 09 místo koaliční svornosti neustále jen číhala, jak po svých partnerech šlehnout, a Věci veřejné se z udatného likvidátora dinosaurů staly efektní visačkou koaliční bídy.

Vláda má poslední šanci, jak se vzpamatovat. Jinak se tu přinejmenším na dvě volební období usadí u vlády udavači společně s natupírovanými soudružkami, co milují Gottwalda. Spisovatel Pavel Kohout prý v reakci na sobotní výsledky voleb Steigerwaldovi napsal, že přesně takhle to začalo v květnu 1946.  

Signifikantní pro současnou společnost a vládu je prý to, že se z občanů nikdo neorientuje v penzijní reformě, ale všichni vědí, co dělal Tluchoř s Kočí. „Voliči trestávají vlády za nutné, ale nepopulární činy. To bohužel není případ nynější koalice. Ta je trestána za lidské kvality mnoha jejích politiků a za bahnivost, která ji provází,“ uzavírá komentátor.  

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…