Takhle si možná mohl žít zabásnutý ODSák Novák. Kdyby ho nechytili

08.04.2013 9:50

Z veřejných rejstříků vyplývá, že firma, ve které je společníkem zatčený podnikatel a exsenátor ODS Alexandr Novák, investovala na Floridě více než 1,5 milionu dolarů do koupě nemovitostí. On-line deník Aktuálně.cz zjistil, že firmě ITG patří nejen menší domy, ale i luxusní vila u pláže.

Takhle si možná mohl žít zabásnutý ODSák Novák. Kdyby ho nechytili
Foto: repro ČT
Popisek: Bývalý senátor ODS Alexandr Novák

Nákup nemovitostí spustila podle Aktuálně.cz firma ITG, kterou Novák v USA zakládal v roce 1997 a v níž figuruje se svojí manželkou a Josefem Urbanem, v posledních měsících. Od doby, kdy byl bývalý senátor pravomocně odsouzen, tu firma vlastní celkem 17 domů. Novák s manželkou uvádí, že v jednom z nich sami bydlí.

Policie se obávala z útěku

Nákup nemovitostí monitorovala česká policie, právě do nich chtěl podle detektivů Novák uniknout. "O tom, že si v USA pořídil motocykl a nakupoval majetek, máme informace od policie," potvrdila Aktuálně.cz místopředsedkyně chomutovského soudu Lenka Chalupová.

Celková hodnota realit prý činí více než 1,6 milionu dolarů. Většinou jde o menší domy, firma ale vlastní i luxusní vilu u pláže, jejíž hodnota se odhaduje na 15 milionů korun.

Soud jeho žádost zamítl

Právě do USA přitom Novák v březnu vycestoval. Podle jeho advokáta Jana Růžka tam exsenátor neřešil pouze byznys, ale byl hospitalizován v jedné z místních nemocnic. Když se na konci března vrátil zpět do ČR, soud zamítl jeho žádost o odklad nástupu do vězení kvůli zdravotnímu stavu.

Soudce Ivan Novák vydal místo toho příkaz, na jehož základě byl chomutovský exsenátor zatčen ve své kanceláři a převezen do pražské věznice na Pankráci, kde by si měl za přijetí úplatku ve výši 43 milionů korun odpykat čtyři roky.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…