Vít Bárta nad zatčením Dalíka: Kalousku, hezky to do sebe zapadá

09.10.2012 13:43

Miroslav Kalousek po zatčení Marka Dalíka prohlásil, že bájný poradce premiéra Topolánka nikdy neměl na vládu reálný vliv. Vlivný muž Věcí veřejných Vít Bárta mu připomněl, že společně s Mirkem Topolánkem chystal projekt na ovládnutí české pravice a i s jeho pravou rukou Dalíkem častokrát spolupracoval.

Vít Bárta nad zatčením Dalíka: Kalousku, hezky to do sebe zapadá
Foto: red
Popisek: Poslanec Vít Bárta

Původním úmyslem kamarádů Mirka Topolánka  a Miroslava Kalouska podle Bárty bylo, aby se zakládaná strana do budoucna sloučila s upadající ODS. Tím by se zároveň oslabili regionální straničtí kmotři a posílilo centrální řízení.

„Pád Topolánka tento úmysl dočasně zastavil, ale Kalouskův odpor k regionálním kmotrům ODS zůstal, pouze se k němu nádavkem přidala nenávist k lidem v ODS, podepsaných pod pádem Topolánka,“ odhaduje poslanec Věcí veřejných.

  • Bárta o Dalíkovi ZDE

To se projevilo například tehdy, když Kalousek poslal svůj mocný Finančně analytický útvar, aby šlápl na kuří oko jihočeskému kmotru Pavlu Dlouhému a odkryl zázračné příjmy jeho manželky v Třeboňském rybářství. Rovněž Kalouskovi analytici ochotně spolupracovali s policií při vyšetřování severočeských kmotrů.

Pomstu Topolánkovým zrádcům prý nejvíce pocítil Alexander Vondra. „Ten do smrti nezapomene na ozvučení  českého předsednictví EU firmou ProMoPro,“ připomíná Bárta nejvýraznější angažmá FAÚ. „Prohlášení Kalouska, že Marek Dalík neměl na vládu žádný vliv, působí v této souvislosti jako očividná lež,“ dodává véčkař.

„Připomeňme jen, že na nahrávce Kristýny Kočí s Lukášem Víchem zaznívá spojení kmotr kmotrů, tím byl právě Marek Dalík, který se s Kočí i před pučem VV opakovaně sešel,“ připomíná Bárta angažmá Topolánkovy pravé ruky i po pádu jeho politického patrona.

Bárta Kalouskovi nevyvrací jeho tvrzení, že se s Dalíkem nesetkával. Úplně prý stačilo, že se kmotr kmotrů intenzivně setkával s Kalouskovou „pokladničkou“, čímž je míněn zbrojař Richard Háva.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…