Volila Karla, chtěla do TOP 09. A prý zažila neuvěřitelné

10.04.2013 16:48

Darina Wiedermann Janíčková byla při prezidentských volbách aktivní podporovatelkou Karla Schwarzenberga. A veřejné dění kolem výběru hlavy státu v ní probudilo takový zájem o politiku, že se následně rozhodla vstoupit do TOP 09. Jenže ve Schwarzenbergově a Kalouskově straně zažila hořké zklamání. Nepřijali ji a ještě se o sobě dozvěděla, že do knížecí strany chce kvůli byznysu.

Volila Karla, chtěla do TOP 09. A prý zažila neuvěřitelné
Foto: Hans Štembera
Popisek: V Břevnovském klášteře proběhla konference Komunismus včera a dnes

Jediným důvodem přitom bylo její bydliště spolu s nešťastnou souhrou okolností. Majitelka personální agentury žije na Praze 6, a proto chtěla vstoupit do tamní regionální organizace. Jenže vstoupit neměla kam. Regionální organizace Prahy 6 totiž byla zrušena.

„Z podkladů, které orgány TOP 09 obdržely, vyplývalo, že regionální organizace Prahy 6 dlouhodobě nefungovala,“ uvedla pro server Česká pozice, který o kauze píše, mluvčí strany Alžběta Plívová. Pražský předseda stran František Laudát informaci rozvedl, že důvodem byl abnormální počet členů a z toho plynoucí neustálé spory. Prostě tak to někdy chodí, že se ne každá stranická organizace povede,“ uzavřel suše Laudát.

Strana, do které podala přihlášku, se tedy Janíčkové za pár dní ozvala, zda by nechtěla vstoupit do místní organizace na Praze 1, kde se pohybuje často, neboť zde sídlí její firma. Podnikatelka souhlasila a tak byla pozvána na schůzku s předsedou organizace Oldřichem Lomeckým, který je na Praze 1 zároveň starostou.

Ten se na schůzce pozastavoval nad tím, že podnikatelka nemá bydliště na Praze1 a neustále opakoval, že tak těžko může dobře vykonávat povinnosti člena. Následně obdržela vyrozumění, že do strany nebyla přijata.

Orgány TOP 09 z Prahy 1 ani nezastírají, že důvodem byl nedostatek vztahu žadatelky k místu organizace. Předseda Lomecký k tomu uvedl: „U všech kandidátů žádající o vstup na Praze 1 s trvalým bydlištěm jinde vždy velmi pečlivě zkoumáme, zda se nejedná o účelový vstup s cílem získat podnikatelskou výhodu (zvýrazněno Oldřichem Lomeckým – pozn. red.), zejména u těch, kteří na našem území mají sídlo nebo firmu.“

Samotné Janíčkové však strana odmítla cokoliv vysvětlovat. Ve vyrozumění o odmítnutí pouze sdělila, že strana nemá povinnost zveřejňovat důvody rozhodnutí. I z průběhu jejího jednání s předsedou Lomeckým je však zřejmé, že důvodem bylo její bydliště. Navíc předseda Lomecký v rozhovoru pro Českou pozici podnikatelku de facto obvinil, že chtěla vstoupit do strany jen kvůli osobnímu prospěchu.

Janíčkové je to ale podle všeho jedno. Již si prý našla jinou stranu, kde takové problémy neměla.          


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…