Radek John opět zaujal národ. Tentokrát jinak než svou prací

02.12.2011 11:06

REVUE Úlet exministra vnitra Radka Johna s tmavovláskou z baru, který ve čtvrtek popisoval deník Aha!, má v tomto periodiku i v pátek pokračování. Aha! totiž vyzvalo své čtenáře k tomu, aby sami řekli – pokud znají novou Johnovu milenku – kdo je to za ženu na fotkách ze čtvrtka. A dostavil se úspěch. „Je to šestatřicetiletá Markéta Zámyslická a ráda chodí po večírcích,“ práskl utajený zdroj bulvárnímu deníku. Jenže tato Johnova eskapáda je asi tak všechno, co v poslední době o něm noviny píší. Je už tak John na odpis?

Radek John opět zaujal národ. Tentokrát jinak než svou prací
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John

Ještě ve čtvrtek to vypadalo, že Radek John se se svým novým objevem seznámil na večírku po křtu charitativního kalendáře Proměny od nadace Archa Chantal Poullain. Seděli totiž spolu na baru, popíjeli a pak společně i odjeli Johnovým autem do Strašnic - místa bydliště poslancova nového objevu.

„Tam se dokonce oddávali intimnostem v autě a nakonec i za vchodovými dveřmi činžovního domu," hlásilo čtvrteční vydání bulvárního deníku.  

Více zde:

Jenže John se nepřiznal, že Zámyslickou už nějakou dobu zná. Dokonce několik let. „Byl jsem pozván na křest kalendáře a vzhledem k tomu, že vozím i stopaře, vzal jsem autem domů jednu ze spoluorganizátorek akce. Takto by se zachoval každý muž, který má možnost pomoci ženám," odvětil totiž exministr pro Aha!

Jenže zdroj Aha! práskl, že Markéta Zámyslická se zná s Johnem už nejméně šest let. „Tehdy byl přitom ještě ženatý se Zlatou Adamovskou a navíc tajil nemanželskou dceru s další dámou," píše k tomu páteční Aha!.

Podle bulvárního deníku navíc Zámyslická není obyčejná stopařka. „Ještě donedávna se živila tak, že na natáčení živila pornoherce a pak v počítači upravovala jejich erotické fotografie," řekl Aha! zdroj. „Je to pohádkářka, která ráda a často chodí po večírcích," doplnil také zdroj.

John vyjel do světa pojízdnou kanceláří

Jenže když se to vezme kolem a kolem, tak Johnovy milostné eskapády jsou asi tak všechno, co kolem něj v poslední době vyplouvá na povrch. Bulvár a ani jiná média se totiž jeho jménem - třeba ve spojitosti s novými a neotřelými politickými nápady - moc nezabývají. Podle mnohých ani není proč.

Minulý týden ovšem ParlamentníListy.cz uvedly, že trochu netradičně uprostřed volebního období se předseda Věcí veřejných Radek John rozhodl získat voličskou přízeň. Zřídil si totiž pojízdnou kancelář, s níž obráží republiku. Pomocí skříňového auta pak prý získává podněty od občanů a snaží se oprášit předvolební punc Věcí veřejných.

Politologové ale k turné Radka Johna nepřikládají velké naděje. Předseda dává o sobě vědět jen sporadicky, a to na tiskových konferencích, kdy čte po většinou připravená prohlášení. Od turné si ale slibuje mnohé. Během už uskutečněných cest se prý dozvěděl spoustu znepokojivých informací z oblasti korupce," napsaly ParlamentníListy.cz minulý víkend.

Více zde:

John pak pro naši redakci líčil, kterak se na svých cestách dozvěděl mnohé nové zajímavé věci. Například, že zakázka na sanaci naftových vrtů na Hodonínsku je předražená. Divné jsou podle něj také prodeje historických domů v Olomouci a absurdně dle jeho mínění přišel stát o šest milionů korun při podivném hospodaření s vyškovským pivovarem.  

A co na jeho "novou" snahu říkají politologové? „Domnívám se, že Radek John je prázdná nádoba, navíc už dost potrhaný volební plakát, který byl svého času vybrán proto, aby správným způsobem směroval hlasy určité skupiny voličů, z velké části nadšených diváků jím představované verze televizní žurnalistiky. Ale také lidí, jimž splývají pojmy ´nový´ a ´nezkažený´," soudí politolog Pavel Kopecký.

Podle něj se Johnovi povedlo bleskurychle se zesměšnit. Do budoucna prý ale není vyloučeno, že nějakou významnější funkci John ještě zaujme.

Miroslav Mareš z Masarykovy univerzity Brno je také přesvědčen o tom, že Johnova výrazná éra již skončila. „Ztratil étos populárního investigativního novináře a bojovníka proti dinosaurům, turné už mu ji nevrátí," odepsal předsedu VV Mareš.

Jako ministr byl prý nepřesvědčivý

„Radek John je ´provařený maskot´, takže jeho šance na comeback jsou nyní dost nízké a ani turné po republice mu myslím moc nepomůže," zmínil pak k osobě Johna Josef Mlejnek z FSV UK.

Čtěte také:

Podle Pavla Hynčicy je Radek John již naprosto nezajímavým politikem.
„Jako ministr byl nepřesvědčivý, boj proti korupci byla pouhá rétorika na nalákání voličů, skandály, úplatky, ABL .... Dnes už nemá on a VV co nabídnout. Nedovedu si představit, že by ještě něčím zaujal." podotkl Hynčica.

Nakonec se pro ParlamentníListy.cz před pár dny vyjádřil i politolog Zdeněk Zbořil. Podle něj John svůj kritický potenciál už vyčerpal a s novými nápady nepřichází. „Navíc se stal symbolem nesplněných předvolebních slibů. Tak asi jen, jako mnozí jiní," dodal tehdy Zbořil.

Je na odstřel? Prý zatím ne

Mediální analytici si ale nemyslí, že by chtěl bulvár Radka Johna takto znemožnit jako politika.

„Ani nemyslím, že se stal John terčem bulváru na odstřel. Pokud se o něj zajímá bulvár, tak to nic víc neznamená, než přinést senzaci z jeho intimního života. Tohle je něco, z čeho bulvár žije. Kdyby šlo o serózní noviny, tak je to něco jiného. Nevím, do jaké míry je Radek John teď pracovně vytížený a jestli stále jezdí s tou svou pojízdnou kanceláří. Ale určitě ho takzvaně odstřelit nechtějí," zmínil pro ParlamentníListy.cz Milan Kruml.

„To je běžná práce bulváru jít po senzacích kolem známých osobností a známých politiků. V tom nevidím nic divného. Myslím, že za tím není přímočarý úmysl. Za tím se skrývá jen to, přinést senzaci a prodat náklad listu. To je hlavní smysl špehování známých lidí," dodal k tomu Karel Hvížďala.

Možná jste nečetli:

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: az

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …