Klaus mladší končí u Dobeše. Ten by mu rád smlouvu prodloužil

03.01.2012 15:27

Ředitel gymnázia PORG Václav Klaus mladší končí jako poradce ministra školství Josefa Dobeše (VV). Ke konci roku mu totiž vypršela smlouva, uvedl server Lidovky.cz. Podle serveru by jej ale Dobeš chtěl na úřadě dál.

Klaus mladší končí u Dobeše. Ten by mu rád smlouvu prodloužil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Dobeš

"Skončila mi smlouva, měl jsem tam jen takový pidiúvazeček. Já mám dost práce rozdělané u sebe ve škole," řekl Klaus ČTK. Soukromé pražské gymnázium PORG patří mezi nejprestižnější v republice, jeho žáci dopadli nejlépe ve státních maturitách. Od září navíc škola otevřela pobočku také v Ostravě. Klaus dodal, že svůj úkol na ministerstvu dokončil. Na konci loňského roku totiž schvalovacím procesem úspěšně prošla novela školského zákona, která přinesla jeho zeštíhlení a snížení byrokracie v chodu škol.

Dobeš si přeje prodloužení

"Smlouva je vždycky na rok, a pak se scházíme, zhodnotíme a prodlužujeme. Moje přání je, abychom ji opět prodloužili," cituje ale server Lidovky.cz ministra Dobeše.

Prezidentův syn začal s ministrem spolupracovat v září 2010. Na doporučení lidí z okolí Hradu přijal Dobeš později jako svého poradce i kontroverzního úředníka Ladislava Bátoru. Sám prezident v minulosti označil Dobeše za nejlepšího polistopadového ministra školství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

 Podepište, že nebudete topit uhlím. A klient ČSOB se vzepřel

7:21 Podepište, že nebudete topit uhlím. A klient ČSOB se vzepřel

ČSOB se chlubí tím, že „motivuje“ své klienty k zeleným řešením a nejinak se staví také ke svým fire…