Celá sněmovna se baví. Vtipem o nameteném Kalouskovi a pivu

30.11.2010 5:45

Zuzana Bubílková ve své Politické střelnici na Barrandově opět nenechala diváky na pochybách, že satira ještě nevymřela. Během půl hodiny pustila několik ostrých názorů volajících, řekla pár glos a přispěchala také s novými vtipy.

Celá sněmovna se baví. Vtipem o nameteném Kalouskovi a pivu

Trvalo jen několik dnů, než se média k velmi ožehavému sporu mezi ministrem financí Miroslavem Kalousek a středočeským hejtmanem Davidem Rathem vrátila. Tentokrát padla vlna odpovědnosti na Zuzanu Bubílkovou. Ta se v rámci svého pořadu nebála a píchla si jak do známé tváře sociálních demokratů, tak i do 1. místopředsedy TOP09. Podle Bubílkové se v současnosti celá Poslanecká sněmovna baví následujícím rébusem: "V parlamentu prý teď koluje hádanka, jaký je rozdíl mezi Kalouskem a pivem?

K TÉMATU:

Pivo existuje i v provedení nealko," řekla moderátorka coby dokončení krátké reportáže, v níž za vrchol absurdity označila počínání stínového ministra zdravotnictví Ratha."Nejabsurdnější pokračování má vyšetřování výroku doktora Ratha, že Kalousek byl ve sněmovně nametený. Rath zveřejnil dva svědky - novináře a svého kolegu, lékaře Koskubu, kteří tvrdili, že na ně ten den Kalousek dýchnul a to, co cítili, mělo k minerálce fakt daleko."



Kromě Kalouska si Bubílková vzala na paškál prakticky veškeré současné politické dění, a to od volby nového předsedy KDU-ČSL, až po vznik koalice občanských a sociálních demokratů v Praze. Stranou zájmu nezůstal ani bývalý předseda ČSSD Paroubek, současný lídr Sobotka či bývalý vicepremiér a vsetínský starosta Jiří Čunek. Svou satirickou chvilku pozornosti dostal také ministr vnitra a předseda Věcí veřejných Radek John.

"John prý se ptal svého doktora: "Pane doktore, proč mi lidi přestali věřit?" "Víte, pane John," odpovídá doktor, "s oblbováním je to jako se sexem, od určitého věku je nejlepší najít si nějakého jiného koníčka," glosovala Bubílková a z Véček ihned přeskočila na lidovce. "Teda to jsem netušila, že nejlepší přípravou křesťanského demokrata pro vstup do politiky je práce na jatkách. Možná to není náhoda, že se na internetu objevil inzerát - prodám kříž a trnovou korunu. Značka: Končím," uvedla moderátorka jako narážku na projev Pavla Bělobrádka, lídra KDU-ČSL, který během své řeči pronesl: "Prošla mi rukama spousta dobytka i sviní a věřte, že si s nimi poradím, kdybych se s nimi potkal i v politice."

Kromě Kalouska s Rathem to nejvíce odnesl v posledních dvou týdnech hojně medializovaný Karel Březina, budoucí náměstek primátora hlavního města Prahy. "Korunu všemu nasadil bývalý ministr ničeho v Zemanově vládě a současný spoluvládce Prahy za ČSSD Karel Březina výrokem: "Chtěli jsme vládnout s někým, kdo už Prahu dobře zná." To vám tleskám, to se vám teda povedlo. Akorát ten docent Svoboda jako politický nováček vám to trochu kazí," píchla si Bubílková do budoucí koalice ODS a ČSSD.


Jeden z nejtvrdších projevů Miroslava Kalouska ve sněmovně, 24. 9. 2009:


Miroslav Kalousek, David Rath, ale ani Karel Březina či Jiří Čunek svůj komentář na satirické glosy Zuzany Bubílkové ParlamentnímListům.cz nesdělili. Redakce se tak zeptala známého baviče a moderátora Petra Novotného, kdo z politiků má, nebo naopak nemá smysl pro humor.

"Jednoznačně Miroslav Kalousek. Dokáže na situaci vždy vtipně zareagovat, navíc s kamennou tváří, což je u politika velice důležitá vlastnost. Jinak nejsem jeho obdivovatelem, ale smysl pro humor se mu nedá upřít," prozradil Novotný s tím, že velice vtipný je taky prezident Václav Klaus.

"Měl jsem možnost se s ním několikrát setkat v soukromí, třeba na tenise a musím říct, že on dokáže bavit celou společnost. Má také suchý humor, někdy až černý, ale perfektní. Občas zavtipkuje i jako nejvyšší představitel země, ale je pravda, že jeho vtipy nemusí každý pochopit."


Vše k tématu:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …