Fortuna spustí na jaře rychlou loterii typu Keno

31.10.2011 8:58

Společnost Fortuna chce příští rok na jaře spustit rychlou, pětiminutovou číselnou loterii podobnou té, kterou v současné době provozuje Sazka pod názvem Keno. V rozhovoru pro dnešní deník E15 to řekl generální ředitel Fortuny Jiří Bunda. V úterý společnost odstartuje denní číselnou loterii Zlatých 11, která podle listu systémem hry i názvem záměrně připomíná po Sportce druhou nejvýnosnější loterii Sazky Šťastných 10.

Fortuna spustí na jaře rychlou loterii typu Keno

"Naše priorita je jednoznačná - nyní mít denní hru, na začátku roku zavést on-line ověřování losů, v březnu, dubnu pak rychlé Keno," řekl deníku Bunda. Rychlou hru typu Keno má už Fortuna podle něj vybranou. Nyní ji prý Intralot, poskytovatel technického řešení Fortuně, programuje.

Obecným principem her typu Keno je podle E15 tipování až 10 čísel z 80, přičemž se losuje 20 z nich. V tomto případě se chce Fortuna na rozdíl od hry Zlatých 11 od Sazky výrazně odlišit. "Jestliže Sportka a Šťastných 10 od Sazky jsou velmi úspěšné hry, tak její Keno je totální propadák. Takže v této hře chceme být a také budeme jiní," podotkl Bunda.

Čtěte vše o kauze Sazka ZDE

Ve hře Zlatých 11 mohou od úterka sázející volit až 11 čísel a taženo bude 20 čísel z 80, sdělila ČTK již v minulém týdnu marketingová ředitelka Fortuna Loterie Lenka Janouchová. Tikety nové hry budou přijímány na 1300 terminálech v rámci celé ČR, tedy ve stejné obchodní síti jako Loto.

Týdenní číselnou loterii Loto spustila Fortuna letos v červenci. O týden dříve vstoupil na trh s loterií Tipšestka Tipsport. Obě firmy se pustily do konkurenčního boje se Sazkou poté, co tato největší loterijní společnost skončila koncem května v konkurzu.

Související:

Fortuna začala s loterií. Sportka si ale udržuje prvenství

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…