Hegerův náměstek Pavelka končí na ministerstvu

09.12.2011 16:42

Na ministerstvu zdravotnictví končí první náměstek ministra Hegera Vladimír Pavelka. Po Jiřím Schlangerovi je již druhým náměstkem, s nímž se ministr Leoš Heger rozloučil. Jeho novým působištěm bude místo v čele Institutu pro postgraduální vzdělávání lékařů. Informuje o tom MF DNES.

Hegerův náměstek Pavelka končí na ministerstvu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Leoš Heger

"Pan ministr byl s jeho prací spokojen," řekl k tomu mluvčí ministerstva Vladimír Sršeň. Podle MfD ale Heger prací svého prvního náměstka spokojen nebyl. Na rozdíl od bývalých prvních náměstků ministra zdravotnictví, například někdejšího prvního náměstka Marka Šnajdra z ODS, se Pavelka neprezentoval v médiích.

Vliv mít nebude

Jako šéf IPVZ si Pavelka zrovna nepolepší. "Prakticky veškeré základní vzdělávací obory lékařů, což je dvaačtyřicet oborů, přechází nyní nově do kompetencí lékařských fakult, které budou toto vzdělávání organizovat. Na IPVZ samotném zůstávají jen ty nadstavbové obory lékařské jako třeba diabetologie spojená s endokrinologií ," popsal viceprezident České lékařské komory Zdeněk Mrozek. Institut o řadu kompetencí přišel po reformě.

Již před několika měsíci skončil na ministerstvu i náměstek pro informatiku Jiří Schlanger, dlouholetý předseda Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče, ve funkci byl od 1. září 2010.

Čtěte více:
Vaše platy ochudí důchodce, naznačil Heger lékařům u Jílkové
Před Hegerovým úřadem vrcholí kampaň odborů za vyšší platy
Heger slíbil: Nemocnice budou mít až o tři procenta více peněz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…