Hladovková štafeta dorazila do Ústí: Dnes ji drží tamní šéf ODS Holeček

05.04.2013 21:40

Se štafetovou hladovkou začali studenti v jižních Čechách, aby poukázali na svůj odpor ke komunistické krajské radní Vítězslavě Baborové. Řetězovou absenci jídla drží nyní i odpůrci komunistů v Ústeckém kraji. Dnes se bez stravy obešel předseda ústecké ODS Radim F. Holeček.

Hladovková štafeta dorazila do Ústí: Dnes ji drží tamní šéf ODS Holeček
Foto: Radim Panenka
Popisek: Hladovkáři před budovou Úřadu vlády

Každý účastník je bez jídla čtyřiadvacet hodin a během protestu navíc vždy připomíná jednoho popraveného politického vězně za vlády KSČM.  „Dnes jsem jedním z článků řetězové hladovky proti komunistům já. Hladovku držím k uctění památky Viktora Palkoviče, agenta chodce, který se nechtěl smířit s komunistickou nadvládou v ČSR, nechal se vyškolit v Mnichově, nasazen byl prvně v Košicích, chycen byl na Moravě. Byl odsouzen za velezradu v roce 1951 popraven v Olomouci velmi brutálním způsobem pomalého škrcení. Umíral přibližně 15 minut,“ informoval Radim F. Holeček, šéf ústecké ODS a dodal: „Takovým způsobem, jako čeští komunisté, nepopravovali ani němečtí nacisté!“ Holeček se od svého únorového zvolení do místního vedení ODS projevuje jako silně otevřený antikomunista.

Historik se pře

Student pedagogiky s aprobací historie a český jazyk Petr Král z Křešína v Ústeckém kraji, který mimo jiné pracoval nějakou dobu ve zdravotnictví,  poukazuje na to, že nacisté spáchali mnohem větší zvěrstva. „Nacisté páchali i pokusy na lidech, komunisté nikoli,“ porovnává.  „Zvěrstva umí nacista stejná jako komunista.,“ myslí si ale Radim F. Holeček. Petr Král si ale myslí své. Radima Holečka, který je mimochodem absolvent učitelství dějepis – němčina a je vedoucí Centra celoživotního vzdělávání PF UJEP, ztepal i veřejně facebooku.  „Nacismus byl mnohem odpornější, ale opět to pramení z vaší nenávisti vůči určité skupině lidi,“ pošťouchl Holečka na jeho vlastní facebookovské zdi, kde o něm rovněž uvedl, že všeobecně rád kritizuje. Radim Holeček jeho argumenty odpálil sdělením, že komunisté šli se svými zvěrstvy dál, páchali totiž zlo na vlastním obyvatelstvu.

Jak to bude trvat dlouho?

V sobotu  6. dubna drží hladovku student Jan Vozábal, a to Beneše Bohuslava (velezrada). Neděli si jídlo odpustí učitel Jan Zasadil za Sochorce Rostislava, který byl umučen. Akce má pokračovat tak dlouho, dokud vedení kraje nepřehodnotí svůj názor na krajské vládnutí s KSČM. Za akcí stojí původně studentská jihočeská iniciativa za demokracii, založená na etické, odpovědné a aktivní občanské společnosti „Komunisté nepatří ke kormidlu“.

V Ústí nad Labem brojí proti komunistům s Krylem

Nejaktuálnější akci, která se v Ústí and Labem uskuteční pro změnu v rámci iniciativy „Neotvírejme komunistům dveře – Ústecký kraj“, se koná nyní v pondělí 8. Dubna na Lidickém náměstí, kde bude přítomen i Radim F. Holeček.  Lidé si přijdou s písničkářem Ziggym zazpívat u příležitosti nedožitých 69. narozenin Karla Kryla jeho písně. Akce bude pokračovat diskusí a dalším hraním od 19.00 v restauraci "V krčku" . Akce je součást celorepublikového Vzpomínkového týdne na Karla Kryla. Začíná právě v Ústí nad Labem, které má podle organizátorů „tu největší hanbu v Evropě, tedy komunistického pohlavára v čele regionu“.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Bartoš

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…