Nestydatí stalinisté to zase zkouší, napsal prezidentský kandidát. A podpořil hladovkáře

18.12.2012 19:41

Prezidentský kandidát Přemysl Sobotka zaslal otevřený dopis jihočeským studentům, v němž mladé lidi jednoznačně podpořil v jejich protestech proti tomu, aby krajský resort školství spravovali komunisté. Ti už totiž v minulosti dokázali, jak dokážou tento resort zdevastovat.

Nestydatí stalinisté to zase zkouší, napsal prezidentský kandidát. A podpořil hladovkáře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Přemysl Sobotka na kongresu ODS

"Urputná mocichtivost spolu s rafinovanou demagogií patří k základním vlastnostem komunistů, ale za vrcholnou nestydatost lze dnes považovat jejich snahu proniknout do vedení školství v našich krajích prostřednictvím lidí, kteří si zachovali své stalinské myšlení a nestydí se za minulost své strany, která za 41 let vlády v naší zemi zcela zdevastovala naše školství a po desítky let lámala páteř statisícům mladých lidí a ničila jejich existence, kdy jim bránila ve studiu, výběru zaměstnání i nezbytném získávání zkušeností v zahraničí," napsal Sobotka.

Kandidát na prezidenta studenty také vyzval, aby si nenechali vnutit představu, že všichni politici jsou stejně špatní. Právě tato teze, která se dnes v společnosti šíří, stála před faktickým pádem demokracií, jak je známe z minulosti. "Naučte se rozlišovat a buďte na politiky nároční. To je cesta k nápravě společnosti," apeluje Sobotka.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…