Ivan Hašek: Peníze od Ratha si udělaly kolečko. Ale neztratily se

21.08.2010 18:25

Za jediný kaz na kráse pořádání Středoškolského fotbalového poháru považuje předseda ČMFS Hašek, že o smlouvě s pořádající firmou se výkonný výbor svazu dozvěděl dodatečně.

Ivan Hašek: Peníze od Ratha si udělaly kolečko. Ale neztratily se

Aktéři středoškolského fotbalového turnaje „O pohár hejtmana Středočeského kraje" nemohli tušit, jakým kolečkem prošly dva miliony korun, díky nimž si 66 studentských týmů mohlo o trofej Davida Ratha zahrát. Uvedenou sumu věnoval Středočeský kraj Českomoravskému fotbalovému svazu, ale ten ji obratem předal soukromé firmě Albresa S. A., která měla soutěž uspořádat.

Pochybnosti o celé transakci vzbudilo tvrzení předsedy Středočeského krajského fotbalového svazu Josefa Hadraby, že on by celou akci uspořádal za půl milionu, ale také personální provázanost výše zmíněného kolečka. Náměstkem hejtmana Ratha je Marcel Chládek (ČSSD) a za ČMFS podepisoval smlouvu s Albresou místopředseda Jindřich Rajchl. Chládka s Rajchlem i oba jednatele firmy spojuje, že jsou všichni ve vedení jednoho fotbalového klubu, a to FK Dukla Praha.

Příště už by druhý místopředseda do sóloakce jít neměl, dostal varování

„Velmi špatně bylo, že nebyl předem informován výkonný výbor. Taky jsem to panu Rajchlovi vytknul, aby se to do budoucna neopakovalo," říká pro ParlamentníListy.cz předseda ČMFS Ivan Hašek k tomu, že smlouva s Albresou byla individuální akcí druhého místopředsedy Rajchla, aniž by o tom rozhodovací orgán fotbalového svazu dopředu věděl.

„Na svazu máme vyúčtování celé akce a je v pořádku. Byly na ni využity celé dva miliony od Středočeského kraje. Nedokážu si představit, že by někdo akci podobného rozsahu uspořádal za půl milionu," říká Hašek a pořádání turnaje Albresou zdůvodňuje tím, že firma celou akci připravila a předložila potřebné podklady, zatímco předseda Hadraba toho nebyl schopen.

Druhý muž českého fotbalu volá po detailnějším vyúčtování poháru

„Jsem rád, že se do fotbalu peníze dostanou. Navíc podobná akce má velký význam, protože v tomto věku končí se sportem hodně mladých lidí, takže smyslem turnaje také je mládež u sportu udržet či ji k němu přitáhnout," oceňuje Hašek pro ParlamentníListy.cz to, že Středočeský kraj dva miliony pro středoškolské fotbalisty věnoval.

Přesto se na stůl ČMFS projednávání Středoškolského poháru mládeže ještě vrátí. „To, co bylo předloženo, je pro mě nedostatečné. Očekávám proto, že bude předloženo vyúčtování řádné a podrobné," vyzval první místopředseda Dalibor Kučera Rajchla k předložení detailního vyúčtování akce tak, aby v budoucnu nepadl stín pochybností na ČMFS.

Čtěte také:

Rath dal za středočeský pohár studentů 2 miliony, nikdo nepřišel 

Deník urazil Rathovo ego. Vyřízl jej z fotografie 

Dobeš: Většina postižených škol začne rok jen s mírným zpožděním 



FotoKoláž: Hans Štembera 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…