Jílková k MDŽ: Máte doma zakomplexovaného muže? Udělejte z něho ministra

08.03.2012 21:20

Televizní moderátorka Michaela Jílková, známá zejména pro svou ostrou show Máte slovo, se při příležitosti Mezinárodního dne žen v magazínu Sama doma na ČT1 bez servítek pustila do mužů a především do našich politiků. Ženám pak například poradila: máte-li doma zakomplexovaného muže, udělejte z něho ministra!

Jílková k MDŽ: Máte doma zakomplexovaného muže? Udělejte z něho ministra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michaela Jílková během moderování pořadu Máte slovo

Jílková moderuje politické diskusní pořady už více než dvacet let. I přes svou dlouholetou praxi se ovšem na čtvrteční Máte slovo pokaždé velmi pečlivě připravuje, a to celé tři dny. Vždy se prý hodně soustředí, protože celá show je postavena na improvizaci.

Co si to k nám dovolují?

Na otázku, zda ji v Máte slovo někdy něco opravdu naštvalo, reagovala hlasitě: „No to mě naštvalo. Hodně se krotím!“ Nejvíce jí prý vadí přítomnost  hloupých politiků, podrazáků a neférových lhářů. „Co si to vůbec vůči nám občanům dovolují? Často jsou to lidé absolutně nekompetentní. Člověk je zděšený, že někdo takto nekompetentní může řídit ministerstvo nebo připravovat zákony.“

Nekompetentnost se podle Jílkové navíc stále zvyšuje. „Bohužel ti politici nepatří k nejlepším z nás,“ podotkla s tím, že do politiky se dnes může dostat každý a především pak ten, kdo není příliš čestný a férový. Stejné je to podle ní všude na světě. „Srdeční dobráci se nestávají vysokými politiky,“ poznamenala. Velkou nadějí ovšem spatřuje v kroužkování.

Jak přežít pubertu?

Jílková v pořadu nechala rovněž nahlédnout do svého soukromí a rozhovořila se o svých dvou dětech. Sedmiletou dceru Marušku, která onemocněla angínou, láskyplně pozdravila ze studia a poděkovala za pomoc babičce, která ji hlídá. Patnáctiletý Kuba podle ní pro změnu prožívá pubertu, a proto si moderátorka musela vzít na pomoc odbornou literaturu. Pomohla jí prý kniha "Jak přežít pubertu" - ovšem nikoli obsahem, jako spíš názvem. "Musí se to přežít. Nereagovat. Dát si hadr na čelo," vtipkovala.

Závěrečnou radu věnovala všem ženám: „Pokud máte doma zakomplexovaného muže, doporučuji, aby se stal ministrem. Oni se najednou stanou strašně sebevědomými a nafoukanými, jsou pupek světa. To je zajímavé, jak ministerská funkce pomáhá k sebevědomí.“


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hana Čechová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…