Když mne vidí, tak prchá, tvrdí o ministru Pospíšilovi Němec

02.08.2010 23:04

Exministr spravedlnosti Pavel Němec si není vědom toho, že by v dřívější době vznikla mezi ním a někdejším poslancem a nynějším ministrem spravedlnosti Jiřím Pospíšilem nějaká animozita. Nynější nenávisti Pospíšila vůči své osobě tak nerozumí a vysvětluje si ji jen tím, že Pospíšil nesnáší nikoho, kdo dříve býval jeho předchůdcem.

Když mne vidí, tak prchá, tvrdí o ministru Pospíšilovi Němec

Když mne Pospíšil viděl na nějaké společenské akci, tak vždy ode mne utekl do druhého kouta místnosti, řekl mimo jiné bývalý ministr spravedlnosti Pavel Němec v rozhovoru Dvacet minut Radiožurnálu.  

Podle něj prý ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil nesnese evidentně pohled na někoho, kdo byl jeho předchůdcem. „Když si někdo nechá sejmout ze stěny galerii ministrů vedoucí do jeho pracovny, tak to dokresluje jeho charakter," podotkl jízlivě Němec vůči staronovému ministru spravedlnosti. Němec je také přesvědčen o tom, že Pospíšil je slabým ministrem.

Pospíšil? Je to mistr propagandy

„Co si mám myslet o někom, kdo si jako pomocníka na první tiskovku přizve premiéra Petra Nečase? Podívejte se, Pospíšil je jinak ´šikovný´, dokonce bych řekl, že to je přímo ´mistr propagandy.´ Jsem zvědav, jak mu dlouho tato bublina vydrží," útočil dále Němec na ministra.

Snažil se tak vyvrátit podle něj pouhé „povídačky" o tom, že si v době svého ministrování jak do resortu místního rozvoje (15. července 2002 - 4. srpna 2004), tak do resortu spravedlnosti (4. srpna 2004 - 4. září 2006) dosadil své lidi a teď se jej Pospíšil snaží „odněmcovat" nejen od těchto osob, ale i od smluv, které jeho právní kancelář s úřadem má.

Premiér nemá ty správné informace

Podle Němce je ale zarážející, že se na jeho „popravě" spolupodílí i premiér Per Nečas, s nímž si nikdy neublížil. „Pan premiér čerpá z neověřených informací, když o mne hovoří. Snad ale v budoucnu nebude odkázán jen na jeden zdroj informací a vše si nechá důkladně prověřit," zmínil dále exministr.

Podle něj je zcela běžné, že mnoho advokátních kanceláří pracuje i pro mnoho ministerstev - třeba i pro pět najednou - a tak je závádějící, že by si služby státu přihrál on sám v tendrech, navíc ještě v době, kdy byl ministrem.

„Já jsem do právní kanceláře dr. Bláhy přišel v době - konkrétně tři roky poté - kdy již měla uzavřen smluvní vztah nejen s ministerstvem spravedlnosti. Navíc jen náhoda tomu chtěla, že loni došlo k fůzi tří samostatných kanceláří do jedné firmy, z nichž v jedné z nich jsem pracoval. Takže důrazně oponuji tvrzení, že jsem si snad připravoval půdu pro to, abych měl zakázku od spravedlnosti," rozohnil se dále exministr.

Stačilo jen práci nezadávat

Podle něj mohl Pospíšil kdykoliv kancelářím smluvní vztah vypovědět a to v době, kdy býval ministrem ve vládě Mirka Topolánka.

„Mohl to udělat, a to v případě, kdyby kancelář pracovala špatně, kdybychom porušili smluvní ujednání, tak lze odstoupit od smlouvy bez výpovědní lhůty. Pospíšil se nyní jen vymlouvá na to, že nemohl. Ale evidentně k naší práci nebyly v té době žádné připomínky,"dodal Němec s tím, že kancelář Jaromíra Bláhy neměla nasmlouvanou konkrétní práci, takže také stačilo v té době advokátům prostě práci nezadávat.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…