Lidé jsou nemocní z jídla v nemocnici, pravil Pohlreich. Rath vysvětluje

31.05.2011 21:17 | Zprávy

To, že jídlo v českých nemocnicích není nejlepší, rozhodně nepatří mezi utajované skutečnosti. V pondělí večer se o tom zmínil i populární český kuchař Zdeněk Pohlreich. Ve svém televizním pořadu „Šéf na grilu“ velmi výstižně zkritizoval úroveň stravování v českých nemocnicích. A za pravdu mu dávají i politici, kteří se zdravotnictví věnují. Podle exministra Davida Ratha se úroveň stravování v nemocnicích nezlepší ani se zvýšením poplatku za den v nemocnici na 100 korun.

Lidé jsou nemocní z jídla v nemocnici, pravil Pohlreich. Rath vysvětluje

Vodová polévka, jídlo bez chuti, tak vypadá ve většině nemocnic strava poskytovaná pacientům. Poplatek zavedený za pobyt v nemocnici na tom nezměnil absolutně nic. Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich ve své show „Šéf na grilu" nemocniční stravování rozhodně nešetřil. „Lidi přijdou do nemocnice a jsou předem nemocný z toho, že budou muset jíst nemocniční stravu," prohlásil Pohlreich, který je k úrovni českého hromadného stravovaání velmi kritický.

Více o tématu nemocnice najdete zde

Podle Ratha se nic nezmění

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tomáš Urban

Ing. Karolína Kubisková byl položen dotaz

Nebezpečné látky

Dobrý den, nemyslíte, že by tu nebezpečné látky nevznikaly nebo aspoň nebyli tak vyhledávané, kdyby se legalizoval třeba prodej marihuany, jak navrhují Piráti? Podle mě není marihuana horší než třeba alkohol, a legalizace je cesta, jak trh pak do značné míry regulovat a hlídat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Chybí lidé do výroby, řemeslníci, manažeři i specialisté ve vědě a výzkumu

13:21 Hospodářská komora: Chybí lidé do výroby, řemeslníci, manažeři i specialisté ve vědě a výzkumu

Nedostatek zaměstnanců zůstává jednou z nejvýznamnějších bariér rozvoje českých podniků.