Lidovce na Vysočině povede v krajských volbách lékař Kaňkovský

04.12.2011 7:28

Lidovce na Vysočině povede v krajských volbách ředitel havlíčkobrodské nemocnice Vít Kaňkovský. Tohoto lékaře a nestraníka zvolili na první místo kandidátky účastníci dnešní nominační konference KDU-ČSL, která se konala ve Větrném Jeníkově. Lidovci už také mají sestavenou celou kandidátku.

Lidovce na Vysočině povede v krajských volbách lékař Kaňkovský

Kandidátní listina obsahuje 50 jmen. Mezi nimi figuruje devět nestraníků, z nichž tři se dostali do první desítky, řekl ČTK předseda krajské organizace KDU-ČSL Štěpán Komárek. Dodal, že strana chce v krajských volbách dosáhnout lepšího výsledku než posledně, kdy v krajském zastupitelstvu Vysočiny klesl počet lidoveckých mandátů z deseti na pět. "Rozhodně očekáváme posílení našich pozic," řekl.

Post ředitele brzy opustí

Sociální demokraty na Vysočině povede do krajských voleb dosavadní hejtman Jiří Běhounek, který je také lékařem. Výzvu delegátů krajské konference přijal počátkem listopadu. Kompletní kandidátku pro krajské volby představí ČSSD na jaře. Občanští demokraté ještě svého lídra pro krajské volby na Vysočině nevybrali, nezveřejnili ani možné kandidáty na hejtmana. 

Kaňkovský převzal vedení nemocnice v Havlíčkově Brodě v prosinci 2006, po kauze vražd heparinem, kterých se dopustil zdravotník Petr Zelenka. Nedávno oznámil, že ředitelskou funkci na vlastní žádost s koncem letošního roku opustí a že se chce vrátit na ortopedicko-traumatologické oddělení nemocnice. KDU-ČSL už Kaňkovský reprezentuje v zastupitelstvu města Třešť.

V minulých krajských volbách na Vysočině zvítězila ČSSD před ODS a KSČM. Lidovci skončili na čtvrtém místě a v zastupitelstvu získali pět z celkem 45 mandátů.

Související:

Strany připravují reklamní masáž. Krajské volby jsou už za rok

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …