Monarchista: Schwarzenberg vypadá jak blbeček, ale není jím

23.07.2011 7:02

JINÝMA OČIMA Předák Konzervativní platformy Koruny české – monarchistické strany Čech, Moravy a Slezska David Hibsch představil čtenářům ParlamentníchListů.cz pohled této ideové platformy na českou politiku.

Monarchista: Schwarzenberg vypadá jak blbeček, ale není jím

Konzervativní platforma je názorový proud uvnitř Koruny české. „Sami své názory považujeme za něco, co by mělo být celé straně přirozené, protože konzervatismus a monarchismus je pro někoho jenom fasáda, za kterou nic reálného není a je to jen lpění na vnějších znacích. To je přesně to, co my nechceme. Nechceme jen formu, ale i obsah," řekl ParlamentnímListům.cz Hibsch.

Hlásí se k tradici suverénního českého království a jeho tradic včetně svatováclavské koruny a svatováclavského chorálu jako hymny království.

„Pro nás je habsburské soustátí historie, státoprávní historie, na kterou nezapomínáme a vidíme ji nejen kriticky, ale i to pozitivní co v tom bylo. My si nemyslíme, že nelze s ostatními evropskými národy kooperovat či dokonce žít v nějaké personální unii či volném svazku, při zachování národních tradic každého národa, vzájemnému respektu a hlavně ne jednotné pravdivé platformě, kterou může být jen nauka Kristova," uvedl Hibsch.

Česká politika a společnost JINÝMA OČIMA:
Čti, český národe. Byli jsme hrdinové, teď ležíme v bahně
Chartista Wolf prorokuje: Lidi vezmou na vládní komouše klacky
Proč je ze mě komunista. Zpověď bývalého člena ODS
Trochu jiný rozhovor. Vlastně hodně jiný. Odpovídal Petr Cibulka

Evropská unie je projekt levičáků

„Bohužel tohle je nereálné, protože neexistuje onen základní pilíři, tedy křesťanská, tedy katolická Evropa i sama Církev je destruována revolucí. Pak tedy každý pokus o vytvoření nějakého evropského státního celku musí skončit diktaturou, dnes je na pořadu antikřesťanská liberální diktatura Nového světového řádu. Takže se snažíme zachovat a přispívat k tomu, aby si tento stát, tedy Česká republika, udržela co nejvíce suverenity, byť se to zdá být téměř ztraceným bojem. Každopádně bez boje se pole nevyklízí, takže pro nás platí ´Toho bohdá nebude, aby český král z boje utíkal´," dodal Hibsch.

Psali jsme: Klausovský katolík udeřil: Halík je kacíř

Podle něho tedy není EU v žádném případě návratem ke středověkému křesťanskému univerzalismus či Svaté říši římské, jak si někteří konzervativci myslí. „Evropská unie je levicový revoluční projekt, je završením revoluční dekadence táhnoucí se od dob osvícenství. S křesťanstvím to nemá vůbec nic společného. Bude to diktatura, která bude opravdové křesťanství vytěsňovat, zatím v rukavičkách postupně likvidovat, ale může se to i přitvrdit. Kdo vidí v EU Svatou říši římskou, včetně Otty Habsburka, tak je to podle mě blázen, který neumí uvažovat v souvislostech," říká o fanoušcích EU jako je třeba Roman Joch, David Hibsch.

Hibsch zdůraznil, že prosazení monarchie je určitou ideální vizí do budoucna, ale platforma se snaží prosazovat aktuální věci, jako je suverenita českých zemí a jejich co největší nezávislost na EU a dalších organizacích.

Čtěte také: Pravicový profesor o vládě: Zkorumpovaná ODS, levičák Kalousek

ODS a TOP 09 nejsou pravice

ODS a TOP 09 podle něho nejsou pravicovými konzervativní stranami. „Jde jen o jakousi imidž. Politika je dnes, co se týče idejí, mrtvá, a je to jen kolbiště, kde se bojuje o porcování medvěda z toho, co se sebere obyvatelům státu na daních. ODS není pravicová, je revoluční stejně jako ČSSD a TOP 09. To jsou pohrobci v podstatě osvícenské revoluce. Nepamatuji si žádnou vládu v této zemi, která by hájila lidi, kteří poctivě pracují, platí poctivě daně, vychovávají děti a připravují budoucí generace pro tento stát. Na tyhle lidi se vždy kašlalo," zlobí se monarchista.

Čtěte také: Echt pravičák: Vláda jde proti rodině. Obrovská chyba

Vláda není navíc pravicová, když akorát zvyšuje daně. „Pravicová vláda by se měla snažit vytvořit takové podmínky, aby klasická rodina byla co nejvíce nezávislá na státním systému. Za monarchie byla rodina státem ve státě, nezávislou jednotkou, která potřebovala stát k minimu věcí. Současný systém vytváří nové otroky, které mají tento systém živit," myslí si konzervativec.

Čtěte také: Pravicový filozof o vládě: Slaboch Nečas, hloupý účetní Kalousek

Schwarzenberg jako diktátor

Hibsch se opřel i do předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga, který je potomkem tradiční české aristrokratické rodiny, a který, například i svou účastí na pohřbu následníka českého trůnu Otto Habsburka, koketuje s monarchismem.

„Schwarzenberg je Tiberius Claudius české politiky. Já jenom čekám, kdy ho nějaká pretoriánská garda prohlásí císařem. Všechny jeho řeči o tradici jsou pouze rétorickým cvičením. Je to machiavellista, který manipuluje ve prospěch nadnárodních elit. Když koketuje s monarchismem, tak to je stejné, jako když s ním koketuje Havel nebo pravdoláska. Jim jde v podstatě o diktaturu nadnárodních elit, které chtějí světovládu. Každá diktatura musí být zabalena do hezky vypadajícího hávu," míní Hibsch.

K tématu: Za vznikem strany TOP 09 stál Topolánek, naznačil Hájek

Manipulátor Kníže

Schwarzenberg podle něho umí dobře pracovat s veřejným míněním. „On získává lidi tím, že se tváří, jak je nad věcí, že pospává v parlamentu. A český národ říká: ´on je tak roztomilej, je nad věcí, nad politickým hemžením´. On hraje na tuhle notu. Moc dobře ví, že český volič je znechucen pletichařením a bojem o kořist. A Schwarzenberg ví, že tyto lidi může získat. Je komunikativní, zajde na pivo, povídá si s lidmi, vypráví vtipy. Ale když se dostane do konfliktu s lidmi, kteří mu připomenou jeho podporu nezávislosti Kosova a bombardování Srbska či registrovaného partnerství, tak nastane problém," říká o ministru zahraničí konzervativní monarchista.

Karla Schwarzenberga považuje za hrozbu pro český národ. „Kníže je nebezpečná postava, protože on moc dobře ví, co dělá. Sice vypadá jako blbeček, ale rozhodně jím není," dodal Hibsch.

K tématu: Monarchisté Schwarzenberga nelovili, i když jej podporovali

Klaus vs. Havel

Když srovnává dva české prezidenty, tak Klaus je pro něj lepší variantou než Havel. „Václav Klaus dokáže formulovat své myšlenky, ale také plavat proti proudu. Havel takový není. To je odjakživa poskok různých světových, elitářů jako je Rockefeller a další. Havel byl vyhlédnutá postava, protože komunisté věděli, že jejich slavný komunismus jednou padne na hubu a je potřeba vytvořit budoucí vládu. To znamená, že si chránili svou konstruktivní opozici, pěstovali si ji, vychovali si ji a pak výměnou za něco, například beztrestnost a ekonomickou moc, této vybrané opozici předali vládu," říká o Havlovi Hibsch.

Pokud jde o Klause, tak v případě transformace má Hibsch některé otazník. „Asi se snažil to tehdy udělat nejlépe, ale všechno nešlo uhlídat. Kuponová privatizace byla šance dát majetek obyčejným lidem, kteří nikdy nic neměli. Otázka jiná je pak právní ošetření těch podílových fondů a objevení se lidí, jako byl Viktor Kožený," říká o Klausovi Hibsch.

K tématu: Koruna česká: Pan Bátora je člověk s mravně kvalitním charakterem

Konzervativní platforma také podporuje Akci D.O.S.T. a Hibsch zde i promluvil na jedné z přednášek. Rovněž se zastala i Ladislava Bátory proti mediálním útokům. Drží se také postoje, že je lepší konzervativní prezident (Klaus) než liberální král (Schwarzenberg).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…