Oranžový Chládek škodí studentům. Maturity stejně budou, tvrdí Dobeš

20.12.2010 7:23

Senátor Marcel Chládek (ČSSD) škodí studentům. V reakci na pokus levicí ovládaného Senátu znovu odložit státní maturitu zákonem to uvedl ministr školství Josef Dobeš (VV). Ten je, narozdíl od Chládka, přímo zosobněním zavádění státních maturit v ČR.

Oranžový Chládek škodí studentům. Maturity stejně budou, tvrdí Dobeš

„Já jsem zaznamenal určitou změnu v myšlení studentů po podzimní generálce státních maturit. Kde jsou ty velké demonstrace a protesty na Facebooku? Místo toho slyším, že studenti si chtějí přibrat tu to, tu ono, a že se chtějí na státní maturitu opravdu naučit," libuje si v uklidnění situace ministr školství Josef Dobeš.

Dobeš si je jistý, že ostrý start maturit se už nezmění

Senátor socialistů Marcel Chládek, z jehož iniciativy prošel Senátem návrh na pozastavení státních maturit, pak podle Dobeše pouze znejišťuje studenty. „Poté, co se začali připravovat, přijde pan Chládek a opět jim zasadí brouka do hlavy, který jim říká: Možná se to nakonec zruší. Já je ujišťuji, že nezruší, a že ve sněmovně seženu potřebných 101 hlasů na smetení té věci za stolu," řekl ParlamentnímListům.cz Dobeš.

V srpnu jsem trochu váhal

Sám prý o odložení ostrého startu státních maturit uvažoval jen jednou. „To bylo letos v srpnu, kdy jsem si v duchu o maturitách říkal, že jsou drahé a problematické. Ale pak jsem si uvědomil ještě jednu věc. Pokud to opět navrhnu odložit, tak už ten projekt nikdo znovu nerozdýchá. Máme za sebou generálku, při které učitelé i studenti odvedli obrovský kus práce, a ministerstvo spolu s CERMATem nyní čeká stejné nasazení, aby během půl roku vyladily nedostatky," zdůraznil Dobeš.

Dobeš členům Senátu vzkazuje: „Vítám nový, sociálně citlivý Senát. To, co ale senátoři poměrem 45:15 předvedli v oblasti státních maturit, je ale naprosto nesmyslné a nic neřešící házení klacků pod nohy."

Dobeš v té věci rovněž podotýká, že nechápe rozpor mezi sociálnědemokratickým poslanci a senátory. Zatímco první jmenovaní na školském výboru poslanecké sněmovny vyjadřují projektu státní maturity podporu, senátoři se jej pokouší zrušit.  

Čtěte také:
Školy zvládnou uspořádat původní maturity, tvrdí senátor Chládek
Chládek (ČSSD): Bezbarvý Dobeš škodí celému školství

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Mašek

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…