Paroubek má problém. Kvůli Altnerovi může přijít o všechno

24.06.2010 13:16

Advokát Zdeněk Altner se nevzdává. Poté, co podal žaloby na celou sociální demokracii, se nyní opírá i do jejího exšéfa samotného.

Paroubek má problém. Kvůli Altnerovi může přijít o všechno

S žádostí o obstavení majetku bývalého předsedy ČSSD Jiřího Paroubka se advokát Zdeněk Altner obrátil na Obvodní soud pro Prahu 1, kde na exšéfa sociálních demokratů podal i žalobu.

Altner podal již v polovině června žalobu proti ČSSD kvůli zaplacení 176 milionů korun coby náhradu za utrpěné škody.

Žádost o obstavení Paroubkova majetku se rozhodl podat poté, co byla v internetové databázi katastru nemovitostí vyznačena plomba k nemovitostem areálu Lidového domu.

"To tedy znamená, že ČSSD nemůže s tímto majetkem nakládat, tedy tento areál prodávat," uvedl Altner. "Soudu jsem proto ve čtvrtek navrhl, aby předběžným opatřením s obstavením majetku ČSSD a společnosti Cíl obstavil také majetek Jiřímu Paroubkovi," dovysvětlil.

Nejasné finanční poměry

Návrh na předběžné opatření na obstavení majetku sociálních demokratů podal Altner již dříve, a to proto, že nyní podle něj není jisté, jaké jsou skutečné majetkové poměry této strany.

Advokát stranu zastupoval u Ústavního soudu v roce 2000. Tehdy soud konstatoval, že ČSSD po sloučení se zahraniční sociální demokracií navazuje na tradici této české strany před rokem 1948 a má tak na užívání Lidového domu právo.

Foto: ans Štembera

Více čtěte:

Altner opět útočil žalobami na ČSSD

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …