Pokud se moderátorka neomluví, Sládek bude žalovat ČT

12.05.2010 15:09

Podle Sládka se moderátorka České televize Drtinová dopustila matení veřejnosti a pokud se neomluví, měla by být potrestána. Mluvčí České televize stížnost Sládka vnímá jako předvolební folklór.

Pokud se moderátorka neomluví, Sládek bude žalovat ČT

Pokud se moderátorka České televize Daniela Drtinová neomluví za údajné úmyslné zesměšňování Sdružení pro republiku - Republikánské strany Československa (SPR-RSČ), podá předseda této strany Miroslav Sládek na Českou televizi trestní oznámení. Uvedla to agentura Madiafax.

Podle Sládka se Drtinová v předvolebním duelu v pořadu Události, komentáře dopustila matení veřejnosti.

"Váš program není absolutně aktualizován. Vy v tom programu píšete o invazi do Iráku a přípravě na vstup do EU. To je sedm let stará verze. Není to projev neúcty vůči vašemu voliči?" ptala se v úterý večer Drtinová Sládka a upozornila tak na to, že republikáni v programu pro letošní volby řeší záležitosti několik let staré.

Související:
Zavedeme trest smrti. Třeba za vraždu dítěte, slíbil Sládek

Drtinová nás zesměšnila, říká Sládek

Předseda republikánů nařčení ale striktně odmítá a chce po Drtinové omluvu. V případě, že k ní nedojde ve stanovené lhůtě, podá na Českou televizi trestní oznámení. "Na svých webových stránkách sice máme zveřejněný program z roku 2002, ale stejně tak jsou zveřejněny programy už od roku 1992. Přístupný je ovšem i aktuální program pro letošní parlamentní volby. Drtinová si ho nevyhledala, citovala ze starého programu a ještě nás zesměšnila. Pokud se neomluví, obrátíme se na soud," uvedl Sládek pro Mediafax, podle něhož bylo pozvání do pořadu ze strany České televize podraz.

Šticha: Počkáme po volbách

Mluvčí České televize Ladislav Šticha pro ParlamentniListy.cz uvedl, že si televize počká na trestní oznámení a případně to bude řešit až po volbách. "Veškeré stížnosti si shromažďujeme a budeme je vyřizovat po volbách," řekl Šticha redakci. Hrozbu Sládka ale vnímá spíše jako jeho mediální zviditelnění před volbami do sněmovny.

Kromě Sládka si pak podle Štichy zatím stěžovali pouze zelení a lidovci a to na kritérium pro výběr hostů do předvolebních Otázek Václava Moravce. Podle něj je Česká televize před volbama snadný terč.

Lídr republikánů kritizuje ale také počínání Českého rozhlasu. Tomu předali republikáni deset předvolebních spotů, jež začnou rozhlasové stanice od středy vysílat. Jeden z nich ovšem rozhlas odmítl zveřejnit. "V tom spotu není nic jiného, než za co bojujeme od počátku 90. let. Požadujeme pouze, aby si cikáni uvědomili, že žijí v českém státě a přizpůsobili se tomu. Pokud se jim to nelíbí, ať se odstěhují třeba do teplých krajin," uvedl Sládek.

Sládek tvrdí, že přístup veřejnoprávních médií není férový. "Zatímco kdejakému lejnu, jako je třeba TOP 09 nebo VV nadbíhají jenom proto, že jsou s nimi domluveni, tak nás ignorují. Raději si do pořadů zvou strašidlo z Orlíku nebo křivopřísežníka Johna, protože ti jim už slíbili, že jim po volbách budou ze sněmovny přihazovat," upozorňuje Sládek.

Více čtěte:
Sládek vyděsil diváky: Čas je akorát na černoušky v Africe

Foto: republikani.com

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…