Rathův otec se vyznal ze svého smutku

18.05.2012 10:07

Bulvární deník Blesk přinesl informaci o tom, že otec i bratr Davida Ratha táhnou spolu za jeden provaz a navíc jsou zajedno: Sedm milionů korun úplatku, které našli policisté u jejich nejbližšího příbuzného v krabici od vína, jsou prý rekvizity předem připravené hry. „Nemá to vůbec zapotřebí, není zadlužený, slušně vydělává,“ tvrdí svorně oba.

Rathův otec se vyznal ze svého smutku
Foto: hns
Popisek: David Rath má nové boty

Jednaosmdesátiletý otec Davida Ratha Ratmír, který je také lékařem (kardiolog a endokrinolog) si myslí, že celé obvinění jeho syna je nesmysl. „Je to narafičené. On to v žádném případě nepotřebuje,“ řekl v rozhovoru pro Blesk. „Je to můj nejmilejší člověk na světě. Kdybych o něho přišel, zhasne pro mě svět. Už jako malý byl velice vnímavý a chytrý. Máme hezký vztah,“ odvětil pak na dotaz ohledně svého vztahu k synovi.

Pokud jej pustí, tak do vazební věznice za synem určitě pojede.  

Bratr Davida Ratha Michal, jenž je místostarostou Zbuzan, pak zmínil, že jeho bratr nemá úplatky zapotřebí.

Chce podat trestní oznámení

„Když vám dá někdo tašku s vínem, vy si ji dáte do auta, pak vás zastaví policie a vezme ji mimo váš dosah a po chvíli se vrátí, že v ní bylo sedm milionů… Tak je to takové divné. Navíc, jak rychle sehnali Němcovou, vystoupili v televizi poslanci ČSSD. Působí to na mě jako dobře připravená akce,“ odvětil Blesku Michal Rath, který chce navíc podat trestní oznámení.

„Zvažuji podání trestního oznámení. Poslance není možné trestně stíhat, dokud o tom nerozhodne sněmovna,“ uvedl dále.

Nevěří však, že by jeho bratr bral vůbec kdy nějaký úplatek. „Znám bratrovu situaci. Není zadlužený, platy má slušné. On nemá zapotřebí brát od někoho peníze,“ dodal.

Michal Rath ale včera poslal své vyjádření i ParlamentnímListům.cz. „Situace je velice vážná, nebo byla porušena Ústava ČR a to některými ústavními činiteli,“ tvrdí například v něm.

„Mají největší děs s toho, že David Rath přijde do sněmovny a řekne před poslanci a tím i před veřejností v přímém přenosu a zájmu necenzurovaný názor poslance. Když omezují takovým způsobem ústavu občanů je to skutečně zcela neústavní a bylo by na lidu aby si sjednal ústavnost přímou a jakoukoliv cestou,“ dodal Michal Rath pro ParlamentníListy.cz.

SLEDUJEME Rathovo zatčení


reklama

autor: olb

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…