Studenti zaměstnali Nečase. Že vy máte mít matematiku? vtipkoval

27.04.2010 6:09

FOTOREPORTÁŽ Petr Nečas na diskusi se studenty čelil tolika dotazům, že sotva stihl následný mítink.

Studenti zaměstnali Nečase. Že vy máte mít matematiku? vtipkoval

Lídr ODS Petr Nečas měl v pondělí perný den. Na Kroměřížsku postupně navštívil čtyři akce a server ParlamentniListy.cz byl na dvou z nich.

Po návštěvě domova pro seniory ve Vážanech Nečas zavítal na besedu se studenty Střední školy nábytkářské a obchodní v Bystřici pod Hostýnem. A dotazů bylo tolik, že měl Nečas co dělat, aby se stihl přemístit do 30 km vzdálené Kroměříže na další část programu - stranický mítink.

Při diskusi se studenty lídr prokázal nezbytnou znalost programu své strany. Do jediného osobnějšího dotazu se mu však nechtělo.

"Velice osvěžující, studenti měli zájem, kladli hromadu otázek a jsem moc rád, že jsem se dozvěděl, co je zajímá," zareagoval Nečas na dotaz serveru ParlamentniListy.cz, jak se mu debata se studenty líbila.

Samotní studenti a studentky měli smíšené pocity. Nečas byl podle některých "sympatičtější než Paroubek, ale je poznat, že je to politik, který si říká, co se mu hodí". Nečas nezapůsobil hlavně úvodní, půlhodinovou přehlídkou čísel. Naopak potěšil, že do nevelké, devítitisícové Bystřice vůbec zavítal. A že vypadal tak, že "se mu dalo věřit".

Nečasova přednáška začíná půlhodinovým referátem plným čísel.

Lídr ODS nejdříve rozebírá zadlužování...

Pak nutnost důchodové reformy. Situaci v současnosti a v roce 2050. Kolik bude mít stát na penze...

Ne všechny vystoupení zaujalo. "Těch čísel bylo hodně," shodli se studenti.

Po úvodní půl hodině Nečas studenty vyzval k diskusi: "Tak, tolik mé úvodní vystoupení. Ale já jsem přišel samozřejmě s vámi diskutovat, nejen na vás chrlit záplavy čísel a slov."

Kdo čekal, že Nečas bude muset studenty k otázkám několikrát vybízet, mohl být překvapen. Odvážní diskutéři na sebe nenechali dlouho čekat.

"Nechtělo by to míň utrácet za blbosti?" Ušetřit za armádu, nebo za státní maturity?" ptal se student. Nečas zareagoval: "To je správná poznámka," a dál se rozpovídal.

Jedinou otázku politického a osobního charakteru vzal Nečas zkrátka. "Co jste si jako věřící člověk osobně pomyslel, když pan Topolánek pro magazín Lui řekl, že církev se chopila moci tím, že vymývala lidem mozky?" ptal se student Martin. Nečas zareagoval: "Otázku své víry považuji za čistě osobní věc a nikde se s tím nekasám. Ale názor, že církve lidem vymývají hlavu, ten bytostně nesdílím a bytostně si myslím něco jiného, to je všechno." Student si mi pak postěžoval. Čekal, že Nečas se trochu víc otevře.

U programových dotazů byl lídr ODS mnohem víc ve svém živlu. "Jak chcete snížit nezaměstnanost?," ptal se jeden ze studentů. "Ano, velmi správná otázka," pochvaloval si Nečas a hned se rozepsal.

"Ještě nějaké dotazy?" ptal se Nečas, zatímco vedle sedící poslanec z nedalekého Holešova Pavel Svoboda už významně poklepával na hodinky, že je čas skončit. Dotazy přicházely. A Nečas, který měl naspěch, protože už za necelou hodinu musel být v Kroměříži, vtipkoval: "Že vy pak máte nějaký nepříjemný předmět?" Jednou, když prý takto přednášel, studenti s dotazy vyčkávali až na konec, protože měli mít zrovna matematiku. Studenti ho však ujistili, že nic takového nebude.

Následný mítink v Kroměříži měl parametry velké předvolební akce. Trval dvě hodiny, nechyběly balónky, pivo ve stranických kelímcích...

Stánky plné řešení...

Ani tepání konkurence.

Varování před spojením ČSSD a KSČM - Časté téma negativního politického marketingu ODS.

Monstrózní scénu na kroměřížském Velkém náměstí nepostavila ODS, stojí tu po celý rok.

Scorpions do Kroměříže nepřijeli. O zábavu se staral Banjo band Ivana Mládka.

Účast kolísala, ale vyprodáno zdaleka nebylo.

Zprvu pěkné počasí vystřídal déšť. Organizátoři začali balit skákací hrad pro děti. Prý "aby nesmrděl".

Po dvou hodinách se Nečas rozloučil s příchozími a den na Kroměřížsku uzavřel besedou s občany a členy ODS v místním muzeu. Podvečerní čas konání nebyl zvolen nejšťastněji, v místním Domě kultury totiž vystupovala víc než zdatná konkurence - Divadlo Járy Cimrmana s hrou České nebe. A na tu bylo beznadějně vyprodáno.

ČTĚTE TAKÉ:
Ostravu zaplavili Elvis, Scorpions i oranžové pivo za dvě koruny
"Zeman na hrad," pěje komunista Statis Prusalis
 

Foto: Ondřej Leinert

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ondřej Leinert

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…