Takhle si miliardář Babiš vychutnal Radka Johna. Kvůli Hitlerovi

15.11.2011 12:29

Podnikatel Andrej Babiš se ve svém vystoupení v nedělních Otázkách Václava Moravce nejostřeji vymezil pro Věcem veřejným. Předseda VV Radek John ho za to zkritizoval a obvinil z inspirace Adolfem Hitlerem. Babiš to ve vyjádření pro ParlamentníListy.cz razantně odmítá.

Takhle si miliardář Babiš vychutnal Radka Johna. Kvůli Hitlerovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Radek John vyzval Andreje Babiše, aby okamžitě ukončil veškeré pokusy o vstup do politiky. „Důvodem není jen obhroublá, pavlačová forma vyjadřování, ale především zcela nepřijatelné, šokující a odsouzeníhodné využití výroku, který je připisován nacistickému vůdci, strůjci druhé světové války, utrpení a smrti desítek miliónů lidí Adolfu Hitlerovi," opřel se do podnikatele tvrdě šéf VV.

Babiš je nebezpečný démon

Kritika na Babišovu hlavu mířila za jeho výrok o tom, že Češi jsou cyklisti, kteří šlapou s ohnutými zády do pedálů. Takový styl vyjadřování nemá podle Johna v politice co pohledávat a Babiš by se měl za tento výrok, kterým prý kontaminoval českou politiku hrubostí, omluvit.

Vyjádření Radka Johna:
John (VV): Babiš zřejmě čerpal z filmu Protektor

Šéf véčkařů také podnikatele označil za nebezpečí pro českou politiku, před nímž by se všichni demokraticky smýšlející politikové měli mít na pozoru. „Věřím, že se po dvaceti letech svobody nedočkáme situace, kdy budeme nuceni bránit parlamentní demokracii před těmito nebezpečnými démony," nešetřil tvrdými slovy John.

Čtěte vše o hnutí ANO 2011
Babiš u Moravce: Bárta do Bohnic, pak do basy. Korupčníci dělají z lidí debily
Ty lháři a zloději! Miliardář Babiš to schytává za včerejšího Moravce
Klausův člověk mi nabízel úplatek, naznačil Babiš. Výrok šetří policie
Skvělé Otázky Václava Moravce, že? chválí Babišovi lidé
Babiš v OVM: Trocha emocí pořadu neškodí, naopak

Radku Johne, jste demagog a pouhá loutka

Miliardář Babiš si však tuto kritiku nenechal líbit a ve vyjádření, které zaslal redakci ParlamentníchListů.cz, Johna označil na nastrčenou loutku a demagoga.

„Musela to být velká oslava ve vedení Věcí veřejných, když za nimi nějaký znalec Adolfa Hitlera (že by sám pan Radek John?) přišel s tím, že ho Babiš v Otázkách Václava Moravce parafrázoval! Úplně vidím tu radost superguru a dalších guru: ‚Konečně na něj něco máme! Ale on také kritizoval Věci veřejné, nevadí to? Kdepak, ten Hitler je lepší, a musíš to, Radku, rozeslat ty, protože už jsi nějak dlouho mlčel...'," reaguje posměšně Babiš.

„Tak a je to tady. Pan John, ač už není kvůli skutečnému politickému cíli Věcí veřejných (prospěchu ABL) ani ministrem vnitra, začíná rozhodovat o tom, kdo má mluvit do politiky a kdo ne," pokračuje dále podnikatel.

Vyjádření Andreje Babiše zaslané ParlamentnímListům.cz ZDE

Podílel se na rozkrádání VZP

Johnovi také připomíná, že musel sám kvůli pochybným kšeftům s časopisem VZP odejít z televize a že má nemalou zásluhu na zklamání voličů, kteří věřili Věcem veřejným a teď vidí, jak Vít Bárta podle něho obíhá poslance s obálkami, aby vůbec ve straně zůstali.

„Pane předsedo Johne, omluvte se tomuto národu, že jste se podílel na jeho okrádání, když jste byl předsedou představenstva firmy Ora Print, která z VZP podle Deníku ‚vysála‘ 700 milionů korun. Peníze pak ve spolupráci s panem Janouškem (třeba z jeho švýcarského konta) vraťte. Omluvte se pak také tomuto národu, že jste ho v čele takzvaných Věcí veřejných připravil o poslední iluze, že se dá s korupcí a politikou něco dělat," vyzývá předsedu VV Babiš.

Vše k tématu Andrej Babiš ZDE

Pokud se prý někdo cítí být Hitlerovou parafrází uražen, tak je Babiš připraven se omluvit, nicméně prý sám netušil, že se jedná o výrok Adolfa Hitlera. „Panu Johnovi se ale rozhodně omlouvat nehodlám a "kontaminovat" české politické prostředí budu tak dlouho, dokud v něm budou působit lidé, jako jsou Radek John, Vít Bárta a další, jejichž jediným politickým cílem je tuto zemi okrádat," uzavírá pro server ParlamentníListy.cz Babiš.

Radek John nebyl ale jediný, kdo na Babiše takto ostře reagoval, nit suchou na něm nenechal ani lobbista Miroslav Šlouf, blízký spojenec Miloše Zemana. Ten Babiše označil za zloděje a lháře, který si nezákonným způsobem přišel na desítky miliard korun, a teď se podle něho snaží vystupovat jako svatý muž, který zatočí s korupcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …