Tragický Honza Kalousek v rádiu: Hm, Hm, Hm...

05.09.2010 18:32

Jedním ze sedmi lídrů ODS do komunálních voleb v hlavním městě je zpěvák Jan Kalousek. Veřejnost i ostatní politické strany se mu vysmívají, že nemá žádnou kvalifikaci. Místo, aby dokázal opak, prezentuje se přesně tak, jak čekají - tak trochu hloupě.

Tragický Honza Kalousek v rádiu: Hm, Hm, Hm...

Hromadu klišé a nejméně stovku zamyšlených "hm" prezentoval Kalousek v pořadu Pressklub na Frekvenci 1. Moderátor Luboš Xaver Veselý přitom zpěváka/politika šetřil a negriloval ho, jak by si mohl s klidem dovolit. Příležitostí mu k tomu dal Kalousek víc než dost.

Neřekl totiž nic pádného. Jeho program je prý nejlepší, sestavený a odprezentovaný na tiskové konferenci. Chce čistou Prahu bez hlučných a kouřících aut, bez kapsářů, narkomanů a nepoctivých taxikářů. Bohulibé. Jak Veselý ale trefně poznamenal, chybí mu v projevu důležité slovíčko "jak".

"Víte, já bych si kromě seznamu lidí, které jako primátor vyhodím, a kamarádů, které zaměstnám, sepsal také seznam toho, jak konkrétně chci řešit, co se mi nelíbí," zažertoval moderátor, ale Kalousek mu nedokázal adekvátně odpovědět. Hm, hm.

Možná mu poradci, mezi které zařadil Tomia Okamuru a Tomáše Töpfera, měli do rádia sbalit trochu víc konkrétnosti. A trochu lepší lingvistickou vybavenost, jeho neustálé "hm" člověka skoro až rozčilovalo.

Vystudoval jsem mezinárodní vztahy, není mi jedno, kudy chodím,...

Kalouskovu motivaci jít na pražský magistrát znají novináři už skoro nazpaměť. Vystudoval mezinárodní vztahy, je to pro něj výzva, není mu jedno, kudy chodí. Nově přidal, že ho podporují už i kamarádi z šoubyznysu, u kterých by to nečekal, takže ví, že co dělá, je správné.

Naopak nemají ho rádi právě novináři. "Političtí novináři si z mého projevu vždy vyberou ten svůj headline, co potřebují, aby mě mohli zesměšnit," řekl. Nejspíš v případech, kdy to neudělá rovnou sám. Jako třeba právě na Frekvenci 1.

Na kamarádíčky na radnici půjde s knihou

Jak by se vypořádal s korupcí a klientelismem mezi zastupiteli? Auditem. Kdyby byl problém a někdo měl důkaz, okamžitě by to řešil. Jak, ale opět neřekl. Z jeho vyprávění nicméně posluchač nabyl dojmu, že by to určitě bylo jednoduché. Jasně, rychle a jednoduše. A možná i bez "hm".

Sám Kalousek se prý s nikým nekamarádíčkuje. "Řeknu vám to takhle - já nejsem s nikým dohodnutý. Jsem naprosto silný a uvolněný." Doufejme, že mu síla vydrží, i když si myslí, že problémy pražského magistrátu vyřeší chytlavými hesly o čistém městě a historickými knihami o konspiračních teoriích, které si nastudoval, aby věděl, jak na skupinky zastupitelů a podnikatelů, kde ruka ruku myje.

Čtěte:

Pražská ODS připomíná ulici, kde zvrací námořník, parafrázuje politolog

Zpěvák Jan Kalousek se postu primátora nebrání

Zpívající kandidát Kalousek: Kauzy ODS jsou mi šumafuk

Foto: kalousek.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…