Zeman: Proč považuji islám za anticivilizaci

07.07.2011 22:17

Ideovým základem islámu je bezpochyby Korán. Muslima lze definovat jako vyznavače Koránu, podobně jako nacista je vyznavačem rasové nadřazenosti a antisemitismu, nebo komunista vyznavačem třídního boje a diktatury proletariátu.

Zeman: Proč považuji islám za anticivilizaci

Korán obsahuje řadu súr, které vyzývají k podrobení zotročením a dokonce vyhlazení nevěřících. V tomto smyslu je islám nesrovnatelně agresivnější a intolerantnější než soudobé křesťanství, buddhismus, konfuciánství, šintoismus a další světová náboženství. Pandánem Koránu je soubor Mohamedových činů a výroků obsažených v knize Zahrada spravedlivých. Uveďme jen jediný příklad pro srovnání, a to příběh s cizoložnou ženou. Zatímco Ježíš cizoložnou ženu propouští, Mohamed ji nechává ukamenovat. Islámské právo šaría v podstatě trest ukamenováním dodnes obsahuje.

Pro ty, kdo mají zájem orientovat se v anglicky psané literatuře o islámu, mohu doporučit knihu nejslavnější světové novinářky, italsko-americké Oriany Fallaci, Rage and Pride. Tato kniha je daleko razantnější kritikou islámu, než byla má nedávná přednáška na českém ministerstvu zahraničí. Pro ty, kdo neovládají anglický jazyk, mohu doporučit obsáhlou monografii, Proč nejsem muslim, vydanou v roce 2006 brněnským nakladatelstvím Votobia. Autor konvertoval od islámu, a v současné době je profesorem politologie Bostonské univerzity.

Zbývá dodat, že jedním z podstatných anticivilizačních rysů islámu je jeho vztah k ženám. I když lze souhlasit se zákazem, aby ženy řídily auto, ve všech ostatních případech islámská anticivilizace činí z žen nesvéprávnou, diskriminovanou menšinu a znemožňuje jejich svobodný rozvoj. I to by si měly uvědomit ty ženy, které se dnes islámu zastávají.

Miloš Zeman

Čtěte také
Islám je nepřítel, řekl Zeman. Svérázný penzista, usmál se kníže
Podle Zemana je největším nepřítelem NATO islám
Paulczynski (ODS): Mírumilovný islám?
Lukáš Lhoťan: Islamisté a Kusák, stejné metody
Čeští muslimové podporují terorismus, šokoval jeden z nich
Škromach stručně: Imigranti se přizpůsobí nám. Ne my jim

reklama

autor: Spoz.cz

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…