Změna. Prolomte limity, píše ministrovi Ústecký kraj

26.11.2011 12:50

Vedení Ústeckého kraje překvapivě navrhlo ministerstvu průmyslu, aby prolomilo limity těžby uhlí v Podkrušnohoří a Beskydech. Podle Mladé fronty Dnes to je součástí vyjádření k energetické koncepci Česka, které poslali krajští radní ministerstvu. Dokument podepsal náměstek hejtmanky a šéf mostecké ČSSD Pavel Kouda.

Změna. Prolomte limity, píše ministrovi Ústecký kraj
Foto: Hans Štembera
Popisek: Severočeská elektrárna

Vedení jeho strany se přitom v poslední době od prolamování limitů odklonilo a i Severočechům slibovalo, že o těžbě mají rozhodnout v referendu. Na prolomení limitů tento týden přitlačila i těžařská firma Czech Coal.

Rozhodnutí v rukou vlády

"Ústecký kraj podporuje scénář, který předpokládá další udržitelné využití tuzemské surovinové základny (...) včetně pokračování těžby hnědého uhlí na lomech ČSA a Bílina," stojí v dokumentu, zaslaném ministerstvu. "Překročení ekologických limitů těžby hnědého uhlí není předpokládáno před rokem 2014, jinak však není omezováno," píše se dál.

Pod dokumentem je podpis náměstka hejtmanky a šéfa mostecké okresní ČSSD Koudy. "Prošlo to radou a já jsem to podepsal. Je to jen připomínkové řízení, my o prolomení rozhodovat nebudeme, to je v rukách vlády," řekl Kouda s tím, že krajské zastupitelstvo před dvěma měsíci schválilo zásady územního rozvoje kraje, které se zachováním limitů počítají.

Více:
S těžbou uhlí v Beskydech se nepočítá, slíbil ministr starostům 

Obavy v pohraničí. Polské uhlí v českých kamnech zamoří ovzduší

Ministerstvo kývlo Bakalovi na pokračování těžby uhlí


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…