Až přijde úplný konec... Co udělají Ukrajinci. Slova ze Západu

28.08.2023 11:10 | Analýza

Vysoké ztráty a už nebude kde brát. Přesto se o to Zelenskyj pokusí. Tak popisuje analytik, jaké jsou vyhlídky Ukrajiny v následujících měsících. A na základě historie usuzuje, že bude válka na Ukrajině ještě krvavější. Odhaduje, že se může jednat o pokus vtáhnout NATO do boje obrázky civilistů bránících vybombardovaná města. Jenže ten podle něho selže, protože hlavní cíl NATO je poškodit Rusko, nikoliv zachránit Ukrajinu. A když toho nebude schopna, tak ji opustí.

Až přijde úplný konec... Co udělají Ukrajinci. Slova ze Západu
Foto: Repro Twitter
Popisek: Hřbitov na Ukrajině

Léto se pomalu chýlí ke konci. A s ním i letní ofenziva ukrajinské armády, která měla být původně jarní. Jistého postupu skutečně dosáhla. Podle analytika veřejně dostupných dat Emila Kastelhelmiho se Ukrajinci u Robotyne probojovali k první ruské obranné linii, ke které se snažili dostat od začátku června, tedy dva a půl měsíce. Rusové už dle něho připravili své pozice a mají na nich i bunkry, takže ukrajinské vojáky čeká těžký boj.

Dle dalšího analytika, vystupujícího pod přezdívkou Armchair Warlord, je ukrajinská jarní/letní ofenziva katastrofou. A protože Západ nezasáhne, tak Zelenskyj sáhne k totální mobilizaci. Ale ani to Ukrajinu nezachrání. Připomíná, že na mobilizaci Ukrajina závisí od prvního dne války a že povolání většího množství vojáků byla ukrajinská metoda, jak vyrovnat ruskou palebnou přesilu. Což ovšem vedlo ke značným ztrátám. Tento analytik mluví o 300 tisících zabitých a pokládá to za rozumný odhad. Americký plukovník Douglas McGregor uvedl číslo 400 tisíc zabitých. Že ukrajinské ztráty jsou značné napovídá i rozsah nového vojenského hřbitova, který má na Ukrajině vzniknout.

Podle analytika jsou tyto ztráty takové, že Ukrajina už bude mít problém sehnat kvalitní mužstvo, což bude začátek kolapsu. To ovšem nebude znamenat, že ztráty budou menší. Na setkání tzv. Krymské platformy prezident Zelenskyj uvedl, že ho vojenské velení požádalo, aby mohlo rozšířit mobilizaci. Náborová centra byla „vyčištěna“ od zkorumpovaných důstojníků, kteří si účtovali tisíce dolarů za to, že některé lidi nechávali doma ze „zdravotních důvodů“. Ti byli nahrazeni spolehlivějšími. Z toho analytik usuzuje, že Zelenskyj hodlá „vyškrábnout, co je na dně“.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Karel Šebesta

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

A co udělá naše vláda, až USA ukončí pomoc Ukr?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepolarbear , 28.08.2023 17:34:29
To je pro mne důležitější otázka: Ukrajinci si pak budou muset sami poradit a s pravděpodobností hraničící s jistotou to nebude nice hezkého. Doba, kdy USA dají od Ukr ruce pryč a evropským státům řeknou - postarejte se o Ukr, je to vaše záležitost - se blíží!!!

|  9 |  0

Další články z rubriky

Protizákonná pomoc Ukrajině. Slovenský skandál doléhá na Černochovou

10:42 Protizákonná pomoc Ukrajině. Slovenský skandál doléhá na Černochovou

Na Slovensku se bude řešit postup bývalého ministra obrany Jaroslava Nadě. Ten prosadil předání třin…