„Mrzí mě, že se neuvidíme, mám v ANO přátele, mějte klidný večer," psal v SMS Babišovi. Dnes tentýž starosta křičí, aby premiéra vypískali a zavřeli

13.08.2021 14:50 | Kauza

EXKLUZIVNĚ Premiér Andrej Babiš (ANO) se svou knihou zas vyrazí na veřejnost, nyní do Karlovarského kraje. Opět ho však nečeká příliš přátelská atmosféra. Tentokrát si na něj počká i samotný starosta Františkových Lázní Jan Kuchař (za STAN). „Pojďme tohohle šaška vypískat,“ vyzývá na sociálních sítích. Popsal, co v Karlovarském kraji, který Babiš zkraje roku označil za „úplně nejhorší, historicky ve všem“, premiéra čeká.

„Mrzí mě, že se neuvidíme, mám v ANO přátele, mějte klidný večer," psal v SMS Babišovi. Dnes tentýž starosta křičí, aby premiéra vypískali a zavřeli
Foto: https://www.facebook.com/JanKucharSTAN/
Popisek: Starosta Kuchař, Ivan Bartoš, Petr Třešňák a Štěpán Javůrek v Chodovském CHODOSu

Anketa

Jste pro zrušení nošení roušek či respirátorů v supermarketech a obchodech?

hlasovalo: 17849 lidí
Premiér Andrej Babiš (ANO) zamíří na západ Čech se svou knihou „Sdílejte, než to zakážou“; v sobotu do Karlových Varů a následně i do Ostrova. „Sobota! Nejprve budu od 15:00 v Karlových Varech u Alžbětiných lázní a pak od 17:00 na Mírovém náměstí v Ostrově. Samozřejmě s mojí novou knížkou. Tak přijďte,“ láká premiér na sociálních sítích.

A první lidé již ujišťují, že přijdou. Není ovšem jisté, že je premiér rád uvidí.

„Tak prý do Varů přijede ANDREJ. V sobotu v 15:00. Ten slavný prodavač teplé vody a stavitel Potěmkinových vesnic přijede do kraje, na který neváhal při covidu poslat armádu, kterému zavřel hranice, nebo který označil za úplně nejhorší ze všech – nám přijde podepsat a rozdat knížku plnou těch svých nesmyslů. Protože volby,“ jmenoval starosta Františkových Lázní.

A připomenul některá z úskalí kraje, který čelil rozhodnutí Babišovy vlády o uzavření dvojice okresů a zároveň i hranic, a to i v době, kdy místní neúspěšně žádali, aby byla v kraji vládou umožněna pomoc, kterou mu nabízelo Německo.

Od starosty Jana Kuchaře sklidil i kritiku za postup rekonstrukce hotelu Thermal, který je aktuálně téměř celý obalený v ochranných sítích a většina objektu je jedno velké staveniště. „Ohání se opravou Thermalu, a skoro to vypadá, že to byl on, kdo to celé zařídil. A jako vždycky, jsou to jen kecy. Rekonstrukce? Jo, z Thermalu je zrekonstruovaných pár pater a bazén vypadá úplně jinak, proto sdílí radši jen ty vyvoněné a nablýskané vizualizace. Jako vždycky tu jde o to, přivlastnit si všechny úspěchy, i ty, které nejsou moje. Dokonce i ty, které neexistují. Ale to je vlastně fuk. Jsou to lháři. Všichni do jednoho,“ zaznívá.

Citovaný tón je ovšem velmi zvláštní.

ParlamentníListy.cz totiž získaly zprávu, kterou tentýž politik za hnutí STAN poslal vloni v květnu premiérovi. A tam podobnou dikci rozhodně nezvolil. Ukázal se spíše jako servilní muž, jehož mrzí, že se s premiérem osobně nesetká.

Redakce nechává gramatické chyby bez úprav a text bez jakýchkoli zásahů, tedy v původním znění.

Anketa

Kdo v Ústeckém kraji vyhraje volby?

hlasovalo: 9093 lidí
„Vážený pane premiére, dovolte mi abych Vás oslovil jako předseda Sdružení lázeňských míst ČR, který byl před více jak rokem jednomyslně zvolen starosty lázeňských měst do svého čela. Dostal jsem ve volbě 100% důvěru, abych jednal s ministerstvy a jinými sdruženími i spolky, v zájmu lázeňství ČR. Do dnešního dne jsem neměl problém jednat za SLM s kýmkoliv (Prymula,  Herget, Dostálová...), více jak rok buduji důvěru a spolupráci municipalit a podnikatelů v oblasti lázeňství (nebylo to vždy jednoduché). V době, kdy Svaz léčebných lázní (tedy podnikatelé) navrhují k jednání mou osobu jako zástupce SLM k jednání, jsem eliminován politiky ANO z KV kraje," uvádí ve zprávě Kuchař.

Ten současně říká, že není fanouškem hnutí ANO, stejně tak není příznivcem politiky hnutí Andreje Babiše.

Při jednání o záchraně lázní to však podle Kuchaře není vůbec podstatné. „Je třeba řešit situaci a nepolitikařit," konstatuje dále.

„Mezi starosty lázeňských měst je mnoho starostů z ANO a se všemi jsme v přátelském vztahu. Nehodlám touto SMS žebrat o cokoliv, jen chci aby jste věděl, že pro lazenstvi se snažím dělat maximum a je mi opravdu jedno, který politik jednotlivé lázeňské město momentálně vede," doplňuje Kuchař velmi apoliticky, až přátelsky.

Ani tím však zpráva nekončí.

„Já osobně jsem 5 let ve vedení Františkových Lázní a stejnou dobu i u nominace na zápis UNESCO. Na středečním jednání mne bude zastupovat má tajemnice pí. Štěpánková a přítomna bude i primátorka KV Andrea Ferklová (členka rady SLM). Já na přání krajského vedení u této konference nebudu, mrzí mě to ale akceptuji. To je vše co jsem měl na srdci a chtěl Vám sdělit," doplnil Kuchař s přáním klidného večera premiéru Babišovi.

Ten vzápětí reagoval.

„Dobrý večer, jednání ve středu je striktně apolitické. Je to jednání vlády s podnikateli v lázeňství a je mi jedno, kdo jakou politickou stranu zastupuje. Takže byste se měl zúčastnit.“

Doplňme, že jednání probíhalo vzhledem k tehdejší míře pandemie v režimu online a týkalo se voucherů do lázeňství. Skončilo všeobecnou spokojeností zúčastněných.

Nyní se tentýž muž staví do čela pomyslného odboje vůči premiérovi.

„Pojďme tohohle šaška vypískat. Ve tři bude v Alžbětinských lázních. Budu se těšit, že přijdete. Že spolu řekneme tomuhle grázlovi, který patří za katr – kámo, dobrej pokus, ale končíš. My ti ty tvoje kecy nežereme,“ zaznělo od starosty Jana Kuchaře ve výzvě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …