Desetkrát denně se radí, plave v tom. Po Rakušanově ,,pytli na Putina” úniky z vnitra

02.11.2022 4:44 | Komentář

Kritika ministra vnitra Víta Rakušana kvůli podobizně Vladimira Putina v pytli na mrtvoly odkrývá, jak to na Ministerstvu vnitra funguje a na co se prý reálně šéf resortu hlavně zaměřuje. Redakci se ozvalo několik zaměstnanců vnitra, kteří se pod podmínkou zachování anonymity podělili o několik konkrétních příběhů a příkladů činnosti současného ministra. V souvislosti s dřívějšími zkušenostmi padla vzpomínka na ministerský útěk z porady.

Desetkrát denně se radí, plave v tom. Po Rakušanově ,,pytli na Putina” úniky z vnitra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na státní svátek 28. října byly na budově ministerstva vnitra vyvěšeny vlajky Česka, Ukrajiny a černý pytel s Putinem. Daňové poplatníky to stálo 50 000 Kč

Fungující vláda a zkušení ministři? Kabinet Petra Fialy prakticky od svého nástupu čelí kritice opozice i společnosti, že nekoná, nereaguje včas na probíhající krizi a nechal zemi spadnout do nejhorší situace v rámci zemí EU. 

ParlamentníListy.cz již několikrát informovaly o poměrech uvnitř Ministerstva zahraničních věcí a činnosti ministra Jana Lipavského. Opakovaně jsme přinesli svědectví zkušených diplomatů a zaměstnanců Černínského paláce, podle nichž ministr nerozumí své práci, nemá žádné zkušenosti a zaměřuje se prakticky jen na prezentaci a mediálně líbivá prohlášení.

Poslední dny jsme měli možnost hovořit s několika zaměstnanci Ministerstva vnitra s tím, že podle těchto hlasů je situace na úřadu Víta Rakušana dosti podobná. V nemalé míře prý mezi částí zaměstnanců na vnitru rezonovala i Rakušanova akce s Putinem v „pytli na mrtvoly”.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za horší „Plzeň“ než v Německu si můžeme sami. Pivovar vysvětlil

10:45 Za horší „Plzeň“ než v Německu si můžeme sami. Pivovar vysvětlil

„Je plzeňské pivo pro Němce odlišné oproti tomu pro Čechy?“ Právě tato otázka v posledních dnech roz…