Komunisté bloudili po chodbách Babylonu. A litovali, že nemají plavky

19.05.2012 15:46

Zatímco si soudruzi na svém sjezdu přikyvují na sdělení, že dnešní kapitalistická společnost je v úpadku, jejich slova nezapadají do samotné atmosféry konání sjezdu. Ten se totiž odehrává v libereckém zábavním a nákupním centru Babylon. Navíc zdejší kongresový sál přímo sousedí s místním aqvaparkem. Komunisté tak mají o zábavu postaráno.

Komunisté bloudili po chodbách Babylonu. A litovali, že nemají plavky
Foto: Filip Jandourek
Popisek: KSČM sjezd KSČM - Liberec 2012

„Škoda, že jsem si nevzal plavky,“ to byla nejčastější věta soudruhů, kteří se sešli o tomto víkendu na sjezdu v Liberci. Kongresový sál je totiž v přímé blízkosti místního aqvaparku a také iQparku. Straníci, kteří sedí v sále, pak logicky při své chůzi po chodbách naráží i na návštěvníky Babylonu, kteří sem přišli za zábavou.

Už ranní hledání kongresového sálu se stalo pro mnohé z komunistů velkým dobrodružstvím. Delegáti totiž hodně bloudili. Někteří nemohli sál najít, podobně jako reportérka ParlamentníchListů.cz nemohla najít tiskové středisko. To totiž bylo označeno stejně jako kongresový sál, do něhož navíc nemohou novináři ani vstoupit.

SLEDUJEME Liberecký sjezd KSČM

Vedení KSČM se pro severočeské město rozhodlo především kvůli přednosti lepšího ubytování všech delegátů. Hotel Babylon je totiž se zábavním centrem, kde je i kongresový sál, přímo propojen. „Město Liberec vyhrálo výběrové řízení na konání sjezdu, a to právě kvůli dobrým možnostem ubytování,“ zmínil už včera předseda partaje Vojtěch Filip v pořadu ČT24 Události, komentáře.

Jenže dlouhé chodby zamotaly straníkům hlavu i v poledne při hledání restauračního zařízení. Někteří delegáti a novináři totiž měli stravenky červené, jiní zelené. Přitom každá barva měla určen jiný sál, v němž se oběd servíroval. „Kam to mám? Aha, do Zámeckého sklepení! A to je kde?“ tázali se bloudící hladoví komunisté.

Ransdorf: Problémy řeším

Když však do té své správné místnosti konečně dorazili, zjistili pro změnu, že nemohou najít buď příbory, anebo talíře. Jídlo se tu totiž podávalo formou švédských stolů a každý si mohl na talíř naložit, na co měl chuť. Jenže fronty byly předlouhé. A co bylo k jídlu? Třeba losos s bramborovou kaší anebo české knedlo, vepřo, zelo.

Po obědě byl čas vymezen diskusním příspěvkům. Vystoupila například poslankyně Soňa Marková, která mimo jiné hovořila o nutnosti počtu žen v politice, anebo europoslanec Miloslav Ransdorf. Ten se krátce vyjádřil i ke své kauze, v níž mnoha lidem dluží miliony korun. „Chtěl bych vysvětlit věci kolem mé osoby. Chci ale ujistit všechny přítomné, že všechny věci kolem svých dluhů řeším a vyřeším,“ sdělil Ransdorf. „Co uděláme pro skutečnou lidskou důstojnost této společnosti?“ nastolil pak europoslanec další díl svého příspěvku.

KSČM svolává sjezd každé čtyři roky. Kromě volby nového vedení schvalují delegáti politický program, který stanoví úkoly do příštího sjezdu. Ústřední výbor delegátům rovněž předloží studii Socialismus v 21. století, která shrnuje současné představy komunistů na toto téma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…