České dráhy převzaly v Olomouckém kraji další dva třívozové RegioPantery druhé generace

25.10.2023 7:23 | Tisková zpráva

České dráhy převzaly další dvě nejnovější třívozové jednotky RegioPanter řady 640.2, a to konkrétně vozidla 640.206 a 640.213. V Olomouckém kraji tak jezdí již sedm RegioPanterů druhé generace, které nahrazují starší vozidla na všech páteřních elektrifikovaných linkách v Olomouckém kraji a budou zajíždět také do sousedního Zlínského kraje.

 České dráhy převzaly v Olomouckém kraji další dva třívozové RegioPantery druhé generace
Foto: red
Popisek: ČD - logo

"Nové vlaky poskytují cestujícím pohodlné bezbariérové cestování v klimatizovaných oddílech i další nové služby, například možnost dobíjet drobnou elektroniku během cesty, připojit se k internetu přes palubní Wi-Fi a využít čas strávený ve vlaku třeba pro vyřizování e-mailů, chatování nebo jiné aktivní činnosti. Moderní vlaky v Olomouckém kraji tak nabízejí atraktivní alternativu k cestování autem,“ říká Jiří Ješeta, člen představenstva a náměstek generálního ředitele ČD pro osobní dopravu.

České dráhy na základě smlouvy s Olomouckým krajem na zajištění dopravní obslužnosti zakoupily 27 nových třívozových RegioPanterů. Všechny budou uvedeny do provozu do jara 2024 a v cílovém stavu obslouží linky Šumperk – Uničov – Olomouc – Přerov – Vyškov, Nezamyslice – Olomouc – Zábřeh na Moravě – Kouty nad Desnou a Olomouc – Přerov – Vsetín.

RegioPanter druhé generace disponuje 234 místy k sezení, může jezdit rychlostí 160 km/h, je vybaven zabezpečovacím systémem ETCS a radiokomunikací GSM-R. Cestujícím nabízí komfortní cestování a služby na úrovni 21. století. Díky rekuperaci je jeho provoz také šetrný k životnímu prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…