České dráhy převzaly v Olomouckém kraji další dva třívozové RegioPantery druhé generace

25.10.2023 7:23 | Tisková zpráva

České dráhy převzaly další dvě nejnovější třívozové jednotky RegioPanter řady 640.2, a to konkrétně vozidla 640.206 a 640.213. V Olomouckém kraji tak jezdí již sedm RegioPanterů druhé generace, které nahrazují starší vozidla na všech páteřních elektrifikovaných linkách v Olomouckém kraji a budou zajíždět také do sousedního Zlínského kraje.

 České dráhy převzaly v Olomouckém kraji další dva třívozové RegioPantery druhé generace
Foto: red
Popisek: ČD - logo

"Nové vlaky poskytují cestujícím pohodlné bezbariérové cestování v klimatizovaných oddílech i další nové služby, například možnost dobíjet drobnou elektroniku během cesty, připojit se k internetu přes palubní Wi-Fi a využít čas strávený ve vlaku třeba pro vyřizování e-mailů, chatování nebo jiné aktivní činnosti. Moderní vlaky v Olomouckém kraji tak nabízejí atraktivní alternativu k cestování autem,“ říká Jiří Ješeta, člen představenstva a náměstek generálního ředitele ČD pro osobní dopravu.

České dráhy na základě smlouvy s Olomouckým krajem na zajištění dopravní obslužnosti zakoupily 27 nových třívozových RegioPanterů. Všechny budou uvedeny do provozu do jara 2024 a v cílovém stavu obslouží linky Šumperk – Uničov – Olomouc – Přerov – Vyškov, Nezamyslice – Olomouc – Zábřeh na Moravě – Kouty nad Desnou a Olomouc – Přerov – Vsetín.

RegioPanter druhé generace disponuje 234 místy k sezení, může jezdit rychlostí 160 km/h, je vybaven zabezpečovacím systémem ETCS a radiokomunikací GSM-R. Cestujícím nabízí komfortní cestování a služby na úrovni 21. století. Díky rekuperaci je jeho provoz také šetrný k životnímu prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident jmenoval do generálské hodnosti i dva příslušníky HZS ČR

19:15 Prezident jmenoval do generálské hodnosti i dva příslušníky HZS ČR

Prezident České republiky Petr Pavel na Pražském hradě opět jmenoval nové generály z řad vojáků z po…