AČCKA: Srí Lanka aktuálně zlevňuje ubytování. Na skupinové poznávací zájezdy je lépe vyčkat.

26.05.2022 17:23 | Tisková zpráva

Ročně Srí Lanku navštíví okolo 7-10 tis. českých turistů. Hlavní turistická sezóna probíhá na ostrově od února do dubna a od října do prosince, záleží, zda turisté pobývají v severní nebo jižní části ostrova. Ale pro cesty za poznáním je možné Srí Lanku navštívit celoročně. S ohledem na aktuální nízkou sezónu a občanské nepokoje se v zemi nyní nachází minimum českých turistů. Většina z nich pobývá v hotelových resortech u moře, věnuje se ajurvédě a z hotelu realizuje výlety jen do blízkého okolí. České cestovní kanceláře mají vypsané termíny skupinových zájezdů většinou až na konec letošního roku a plánují je realizovat podle vývoje situace v zemi.

AČCKA: Srí Lanka aktuálně zlevňuje ubytování. Na skupinové poznávací zájezdy je lépe vyčkat.
Foto: AČCKA
Popisek: AČCKA

Srí Lanka se v současné době nachází v platební neschopnosti a čelí ekonomické krizi. Země se potýká s nedostatkem pohonných hmot a dochází k omezení některých služeb. Od 7. května rovněž vyhlásila výjimečný stav v důsledku protestů občanů Srí Lanky. V současné době tak MZV ČR doporučuje Čechům, kteří se nacházejí na Srí Lance a cestují individuálně, dbát mimořádné opatrnosti a vyhýbat se shromážděním.

Pro české cestovní kanceláře představuje Srí Lanka důležitou destinaci v exotických dovolených. Českými cestovateli je oblíbená především díky příznivým cenám týdenních poznávacích pobytů, které se pohybovaly v době před pandemií okolo 35.000 Kč/os. Dalšími pozitivními faktory jsou zvýšení kvality hotelů u moře v posledních letech, přívětivost obyvatel, příroda a ajurvéda. Letecké spojení z Prahy nejčastěji směřovalo do Colomba s přestupem v Dubaji či Kataru. I přes nepříznivou situaci v zemi je stále možné bezpečně realizovat pobyty v resortu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Letecké hašení bude v budoucnu zajišťovat šest nových vrtulníků

7:44 HZS ČR: Letecké hašení bude v budoucnu zajišťovat šest nových vrtulníků

Jedním z výsledků jednání Vlády České republiky v úterý 30. dubna 2024 bylo schválení rámcového prog…