AČCKA: Úpadek cestovních kanceláří AZUR REIZEN a Maxi Reisen

12.09.2017 10:38

Dne 11. 9. 2017 vyhlásily úpadek cestovní kanceláře AZUR REIZEN s.r.o. (IČ: 25110942) a Maxi Reisen s.r.o. (IČ: 61054143). Poškození klienti se mohou obracet na asistenční službu Global Assistance.

AČCKA: Úpadek cestovních kanceláří AZUR REIZEN a Maxi Reisen
Foto: AČCKA
Popisek: AČCKA

Důvodem úpadku je neschopnost subjektů dostát svým závazkům vyplývajících z uzavřených smluv.
Cestovní kancelář AZUR REIZEN na trhu působila více než 20 let (od roku 1997) a specializovala se především na letecké zájezdy ke Středozemnímu moři (zejména Tunisko, Egypt, Řecko, Španělsko).
Cestovní kancelář Maxi Reisen vznikla v roce 2008 jako internetová cestovní kancelář a zaměřovala se na prodej nízkonákladové dovolené.

Obě cestovní kanceláře byly řádně pojištěny u České podnikatelské pojišťovny (AZUR REIZEN do 31. 12. 2017, Maxi Reisen do 23. 4. 2018). Dotčení klienti se nyní mohou obracet na asistenční službu Global Assistance, a.s. (Tel. +420 266 799 788). Rovněž na stránkách pojišťovny jsou informace k postupu, jak vznést písemný nárok na pojistné plnění.

V letošním roce tímto došlo celkem ke třem úpadků cestovních kanceláří. Úpadek subjektů AZUR REIZEN a Maxi Reisen je vzhledem k jejich dlouholetému působení subjektů na trhu i jeho vyhlášení na konci hlavní turistické sezony poměrně neobvyklý. První úpadek z května letošního roku (CK Relaxace) byl úpadkem malé cestovní kanceláře s minimálním dopadem na klienty.

Dle zveřejněných seznamů pojišťoven se na českém trhu nachází celkem 845 pojištěných cestovních kanceláří (údaj k 18. 7. 2017). V posledních čtyřech letech registrujeme v průměru čtyři úpadky ročně. Vzhledem k celkovému počtu aktivních CK je tak pravděpodobnost úpadku CK menší než 0,5 %. Těmito výsledky se ČR nijak nevymyká vývoji v ostatních evropských zemích, naopak je často pod průměrem.

Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA) je české profesní sdružení subjektů cestovního ruchu, založené v roce 1991, které má v současné době více než 250 členů z řad subjektů cestovního ruchu. AČCKA, jako jediný zástupce za Českou republiku, je také členem ECTAA - asociace sdružující národní asociace cestovních kanceláří a cestovních agentur zemí Evropské unie (ZDE), účastní se zasedání a své členy pravidelně informuje o aktuálním dění z oblasti evropské legislativy.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…