AČCKA: Úpadek cestovních kanceláří AZUR REIZEN a Maxi Reisen

12.09.2017 10:38

Dne 11. 9. 2017 vyhlásily úpadek cestovní kanceláře AZUR REIZEN s.r.o. (IČ: 25110942) a Maxi Reisen s.r.o. (IČ: 61054143). Poškození klienti se mohou obracet na asistenční službu Global Assistance.

AČCKA: Úpadek cestovních kanceláří AZUR REIZEN a Maxi Reisen
Foto: AČCKA
Popisek: AČCKA

Důvodem úpadku je neschopnost subjektů dostát svým závazkům vyplývajících z uzavřených smluv.
Cestovní kancelář AZUR REIZEN na trhu působila více než 20 let (od roku 1997) a specializovala se především na letecké zájezdy ke Středozemnímu moři (zejména Tunisko, Egypt, Řecko, Španělsko).
Cestovní kancelář Maxi Reisen vznikla v roce 2008 jako internetová cestovní kancelář a zaměřovala se na prodej nízkonákladové dovolené.

Obě cestovní kanceláře byly řádně pojištěny u České podnikatelské pojišťovny (AZUR REIZEN do 31. 12. 2017, Maxi Reisen do 23. 4. 2018). Dotčení klienti se nyní mohou obracet na asistenční službu Global Assistance, a.s. (Tel. +420 266 799 788). Rovněž na stránkách pojišťovny jsou informace k postupu, jak vznést písemný nárok na pojistné plnění.

V letošním roce tímto došlo celkem ke třem úpadků cestovních kanceláří. Úpadek subjektů AZUR REIZEN a Maxi Reisen je vzhledem k jejich dlouholetému působení subjektů na trhu i jeho vyhlášení na konci hlavní turistické sezony poměrně neobvyklý. První úpadek z května letošního roku (CK Relaxace) byl úpadkem malé cestovní kanceláře s minimálním dopadem na klienty.

Dle zveřejněných seznamů pojišťoven se na českém trhu nachází celkem 845 pojištěných cestovních kanceláří (údaj k 18. 7. 2017). V posledních čtyřech letech registrujeme v průměru čtyři úpadky ročně. Vzhledem k celkovému počtu aktivních CK je tak pravděpodobnost úpadku CK menší než 0,5 %. Těmito výsledky se ČR nijak nevymyká vývoji v ostatních evropských zemích, naopak je často pod průměrem.

Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA) je české profesní sdružení subjektů cestovního ruchu, založené v roce 1991, které má v současné době více než 250 členů z řad subjektů cestovního ruchu. AČCKA, jako jediný zástupce za Českou republiku, je také členem ECTAA - asociace sdružující národní asociace cestovních kanceláří a cestovních agentur zemí Evropské unie (ZDE), účastní se zasedání a své členy pravidelně informuje o aktuálním dění z oblasti evropské legislativy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

19:02 Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

Nevládní organizace pomáhají Romům, lidem s postižením, samoživitelkám nebo seniorům. Ombudsman prot…