AMSP: Stravování zaměstnanců generuje 22 % tržeb v restauracích, jídelnách a kantýnách

13.02.2020 18:49 | Zprávy

Výsledky analýzy, kterou pro Asociaci malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) zpracoval Institut oceňování majetku Vysoké školy ekonomické v Praze (VŠE), dokládají následující skutečnosti. Zhruba 22 % tržeb v restauracích, jídelnách a kantýnách vzniká díky podpoře systému zaměstnaneckého stravování. Tedy dotováním závodních jídelen, prostřednictvím stravenek apod.

AMSP: Stravování zaměstnanců generuje 22 % tržeb v restauracích, jídelnách a kantýnách
Foto: amsp.cz
Popisek: Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR

Celkový počet všech restaurací, závodních jídelen, kantýn, bister apod. dosahuje v ČR zhruba 49 tisíc. Jejich tržby za r. 2019 odhaduje Institut na 153 mld. Kč ročně. Počet zaměstnanců v tomto segmentu pak na 96 tisíc.

Do systému podpory závodního stravování jsou zapojeny 3,3 milionu zaměstnanců, z nichž 1,8 milionu se stravuje ve firemních jídelnách a 1,5 milionu v restauracích.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Šedá ekonomika

Jak jste s šedou ekonomikou bojovali vy nebo to nepovažujete za něco, co je třeba řešit? A k tomu komplikování života podnikatelů, nemyslíte, že hlavně pro ty menší podnikatele byla dost rána pod pás, když jste jim zrovna Vy zvýšili odvody, a to dost drasticky? Podpoříte teď ANO, které je chce sníži...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP a odborové organizace se dohodly na dodatku ke kolektivní smlouvě

11:27 DPP a odborové organizace se dohodly na dodatku ke kolektivní smlouvě

Vedení DPP a všechny odborové organizace, působící v DPP, podepsaly dodatek ke stávající kolektivní …