AMSP: Stravování zaměstnanců generuje 22 % tržeb v restauracích, jídelnách a kantýnách

13.02.2020 18:49 | Zprávy

Výsledky analýzy, kterou pro Asociaci malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) zpracoval Institut oceňování majetku Vysoké školy ekonomické v Praze (VŠE), dokládají následující skutečnosti. Zhruba 22 % tržeb v restauracích, jídelnách a kantýnách vzniká díky podpoře systému zaměstnaneckého stravování. Tedy dotováním závodních jídelen, prostřednictvím stravenek apod.

AMSP: Stravování zaměstnanců generuje 22 % tržeb v restauracích, jídelnách a kantýnách
Foto: amsp.cz
Popisek: Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR

Celkový počet všech restaurací, závodních jídelen, kantýn, bister apod. dosahuje v ČR zhruba 49 tisíc. Jejich tržby za r. 2019 odhaduje Institut na 153 mld. Kč ročně. Počet zaměstnanců v tomto segmentu pak na 96 tisíc.

Do systému podpory závodního stravování jsou zapojeny 3,3 milionu zaměstnanců, z nichž 1,8 milionu se stravuje ve firemních jídelnách a 1,5 milionu v restauracích.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Půjdete do vlády, která nebudete chtít přijmout Euro?

V čem je pro nás obyčejné smrtelníky EURO ekonomicky výhodné? Je na tom třeba Slovensko, které ho má ekonomicky líp než bylo před jeho přijetím? Mě to teda nepřijde a nevím, co by mě jako pracujícímu člověku s podprůměrným platem, který má ale větší lidí v zemi, přineslo?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: Trutnovští skauti mají nové táborové vybavení

14:06 Nadace ČEZ: Trutnovští skauti mají nové táborové vybavení

Díky finančnímu příspěvku Nadace ČEZ 74 920 korun se podařilo pořídit podsadové stany, podlahy i vel…