AMSP: Stravování zaměstnanců generuje 22 % tržeb v restauracích, jídelnách a kantýnách

13.02.2020 18:49 | Zprávy

Výsledky analýzy, kterou pro Asociaci malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) zpracoval Institut oceňování majetku Vysoké školy ekonomické v Praze (VŠE), dokládají následující skutečnosti. Zhruba 22 % tržeb v restauracích, jídelnách a kantýnách vzniká díky podpoře systému zaměstnaneckého stravování. Tedy dotováním závodních jídelen, prostřednictvím stravenek apod.

AMSP: Stravování zaměstnanců generuje 22 % tržeb v restauracích, jídelnách a kantýnách
Foto: amsp.cz
Popisek: Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR

Celkový počet všech restaurací, závodních jídelen, kantýn, bister apod. dosahuje v ČR zhruba 49 tisíc. Jejich tržby za r. 2019 odhaduje Institut na 153 mld. Kč ročně. Počet zaměstnanců v tomto segmentu pak na 96 tisíc.

Do systému podpory závodního stravování jsou zapojeny 3,3 milionu zaměstnanců, z nichž 1,8 milionu se stravuje ve firemních jídelnách a 1,5 milionu v restauracích.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Filip Turek byl položen dotaz

Kdo vás poškozuje?

Podle mě to ani není potřeba, jelikož vy se poškozujete svými činy a chováním sám. Nemyslíte? A to, že chcete odevzdat řidičák, není to jen předvolební gesto, které pak nenaplníte? Protože, co vám brání ho odevzdat už teď, když jste se k té rychlé jízdě, která je o papíry, vlastně už dávno přiznal?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Další zadržené zboží karlovarskými celníky

22:31 Celní správa: Další zadržené zboží karlovarskými celníky

Karlovarští celníci zadrželi od začátku května na tržnici u Chebu zboží za více než 105 milionů koru…