AOPK ČR: Sršeň asijská bude tématem odborné konference

08.02.2024 19:14 | Tisková zpráva

Ve spolupráci s Ministerstvem životního prostředí a Pracovní společnosti nástavkových včelařů CZ, z. s. připravujeme II. celostátní odbornou konferenci. Jejím tématem bude sršeň asijská, aktuální informace o jejím výskytu, způsobu šíření, plánu na likvidaci nebo rizika, která její výskyt přináší pro včely.

AOPK ČR: Sršeň asijská bude tématem odborné konference
Foto: red
Popisek: Agentura ochrany přírody a krajiny ČR

Sršeň asijská je původem z východní Asie a do Evropy se dostala před dvaceti lety. Od té doby se z prvního místa zavlečení (jihozápadní Francie) šíří po Evropě. U nás jsme ji poprvé zanamenali loni v říjnu. Hnízdo se podařilo rychle najít a zlikvidovat, ale je pravděpodobné, že časem budou nálezy sršní či jejich hníz přibývat.

Úspěch v boji s invazní sršní asijsou a omezení trvalého výskytu v Česku lze dosáhnout včasnou identifikací a rychlou likvidací. Velmi důležitá je správná informovanost široké veřejnosti.

Více informací o plánované konferenci, program a odkaz na registraci účasti najdete zde. Vzhledem k omezeným místům v jednacím sále doporučujeme on-line účast. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…