AOPK ČR: Sršeň asijská bude tématem odborné konference

08.02.2024 19:14 | Tisková zpráva

Ve spolupráci s Ministerstvem životního prostředí a Pracovní společnosti nástavkových včelařů CZ, z. s. připravujeme II. celostátní odbornou konferenci. Jejím tématem bude sršeň asijská, aktuální informace o jejím výskytu, způsobu šíření, plánu na likvidaci nebo rizika, která její výskyt přináší pro včely.

AOPK ČR: Sršeň asijská bude tématem odborné konference
Foto: red
Popisek: Agentura ochrany přírody a krajiny ČR

Sršeň asijská je původem z východní Asie a do Evropy se dostala před dvaceti lety. Od té doby se z prvního místa zavlečení (jihozápadní Francie) šíří po Evropě. U nás jsme ji poprvé zanamenali loni v říjnu. Hnízdo se podařilo rychle najít a zlikvidovat, ale je pravděpodobné, že časem budou nálezy sršní či jejich hníz přibývat.

Úspěch v boji s invazní sršní asijsou a omezení trvalého výskytu v Česku lze dosáhnout včasnou identifikací a rychlou likvidací. Velmi důležitá je správná informovanost široké veřejnosti.

Více informací o plánované konferenci, program a odkaz na registraci účasti najdete zde. Vzhledem k omezeným místům v jednacím sále doporučujeme on-line účast. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Technologičtí giganti Google, Meta, Microsoft nebo Nvidia pod jednou střechou

22:04 Hospodářská komora: Technologičtí giganti Google, Meta, Microsoft nebo Nvidia pod jednou střechou

Praktické ukázky využití v podnicích, konzultační zónu a workshopy, na kterých si zástupci firem vyz…